Nato lisäämässä tukeaan Ukrainalle ja sijoittamassa Itä-Eurooppaan uusia taistelu­osastoja – Stoltenberg varoitti Kiinaa tarjoamasta materiaalista tukea Venäjän sota­toimiin

Naton joukkoja sijoitetaan Bulgariaan, Unkariin, Romaniaan ja Slovakiaan.

Nato lisää tukeaan Ukrainalle, kertoi sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg Brysselissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

23.3. 17:29 | Päivitetty 23.3. 18:21

Sotilasliitto Nato on lisäämässä tukeaan Ukrainalle ja sijoittaa neljä uutta taisteluosastoa Itä-Eurooppaan, kertoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Joukot sijoitetaan Bulgariaan, Unkariin, Romaniaan ja Slovakiaan. Asiasta on määrä sopia Naton ylimääräisessä huippukokouksessa Brysselissä torstaina.

Lisäksi Nato on tarjoamassa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle lisäapua muun muassa kyberturvallisuuden saralla, kuten myös varustusta muun muassa kemiallisia, biologisia ja ydinaseuhkia vastaan.

Stoltenberg varoitti Kiinaa tarjoamasta mitään materiaalista tukea Venäjän sotatoimiin maassa.

”Kiina on tarjonnut Venäjälle poliittista tukea, mukaan lukien julkeiden valheiden ja misinformaation levittämisestä”, Stoltenberg sanoi.

Financial Timesille puhuneiden lähteiden mukaan torstaina keskustellaan myös Stoltenbergin oman kauden jatkamisesta sodan vuoksi. Stoltenbergin oli määrä päättää kautensa syyskuun lopulla ja siirtyä joulukuussa johtamaan Norjan keskuspankkia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat