Kiinassa maahan syöksyneen lentokoneen kaikki matkustajat on julistettu kuolleiksi

Kiinalaismediat raportoivat sunnuntaina, että turmakoneen kadoksissa ollut toinen musta laatikko on löytynyt, mikä saattaa tarjota lisätietoja syöksyyn johtaneista tapahtumista.

Etsinnät ja tutkinnat jatkuivat onnettomuuspaikalla lauantaina.

27.3. 7:31

Kiinan ilmailuviranomainen vahvisti lauantaina, että kaikki Etelä-Kiinan Guangxissa maahan syöksyneen lentokoneen 132 matkustajaa ovat kuolleet, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

China Eastern -yhtiön Boeing 737-800 -lentokone putosi Tengxianissa Guangxin vuoristossa maanantaina.

Törmäys oli raju, ja toivoa eloonjääneiden löytymisestä ei juurikaan ollut. Kiinan siviili-ilmailuhallinnon (CAAC) apulaisjohtaja Hu Zhenjiang kertoi lauantaina, että onnettomuuspaikalta ei löydetty elonmerkkejä.

Etsinnöistä vastannut ryhmä on Reutersin mukaan kertonut tunnistaneensa dna:n perusteella 120 koneessa ollutta ihmistä.

AFP:n mukaan kiinalaismediat raportoivat sunnuntaina, että turmakoneen kadoksissa ollut toinen musta laatikko on löytynyt, mikä saattaa tarjota lisätietoja syöksyyn johtaneista tapahtumista.

Muun muassa ohjaamon ääninauhurin sisältävä musta laatikko löydettiin keskiviikkona ja lähetettiin Pekingiin tutkittavaksi.

Onnettomuuden syistä ei ole tietoa. Guangxin alueen viranomaisten mukaan törmäyspaikalta ei ole löydetty räjähteisiin viittaavia aineita.

Lento MU5735 oli matkalla Yunnanin pääkaupungista Kunmingista Kantonin satamakaupunkiin.

Kone lähti syöksymään Tengxianin yllä niihin aikoihin, kun se olisi tavallisesti alkanut valmistautua laskeutumiseen pudottamalla hiljalleen korkeutta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat