26 miljoonan asukkaan Shanghaihin kaksi­vaiheinen korona­sulku, lauantaina raportoitiin 2 600 oireetonta tartuntaa

Kiina noudattaa tiukkaa nollatoleranssia koronatartuntojen suhteen, vaikka tapausten määrä Shanghaissa on maailman mittakaavassa yhä pieni.

Koronasulussa olevan asuinalueen asukas otti vastaan ruokalähetyksen Shanghaissa 15. maaliskuuta.

27.3. 18:26

Kiinan finanssikeskus Shanghai kertoi sunnuntaina aloittavansa koronasulun, joka toteutetaan kahdessa eri vaiheessa.

Viranomaiset kertoivat jakavansa Shanghain kahteen osaan: Huangpu-joen itä- ja länsipuoliset alueet suljetaan 28. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta väliseksi ajaksi. Muut alueet puolestaan suljetaan 1.– 5. huhtikuuta.

Koronasulun aikana viranomaiset testaavat kaupunkilaisia koronaviruksen varalta tehostetusti.

Julkinen liikenne pysäytetään sulun ajaksi, ja myös yritykset ja tehtaat keskeyttävät muun kuin etänä tehtävän tuotantonsa. Sulku ei kuitenkaan koske niitä yrityksiä ja virastoja, jotka tarjoavat julkisia palveluita tai jotka ovat tekemisissä ruuantuotannon kanssa.

Kiina noudattaa tiukkaa nollatoleranssia koronatartuntojen leviämisen estämisessä. Shanghai on taistelut uutta korona-aaltoa vastaan jo lähes kuukauden. Lauantaina Shanghaissa raportoitiin 2 631 uutta oireetonta tartuntaa.

Kiina puolestaan kertoi lauantaina 4 448 uudesta oireettomasta koronatartunnasta.

Vaikka tapausten määrä on Shanghaissa edelleen vaatimaton maailmanlaajuisesti mitattuna, 26 miljoonan asukkaan kaupungista on tullut Kiinan nollatoleranssi-strategian testikenttä.

Shanghain viranomaiset ovat aiemmin vastustaneet kaupungin laajaa sulkemista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat