Peter Nygårdin oikeuden­käynti Torontossa jatkuu huhtikuun lopulla

Toronton lisäksi meneillään on oikeudenkäynti Montrealissa.

Työmiehiä suomalaissyntyisen liikemies Peter Nygårdin liikkeen edessä Times Squarella Broadwayllä New Yorkissa

31.3. 6:11

Suomalais-kanadalaisen muotisuunnittelijan Peter Nygårdin oikeudenkäynti Torontossa jatkuu huhtikuun 20. päivä, kertoo kanadalaislehti Globe And Mail.

Oikeuskäsittelyn Torontossa olin alun perin määrä jatkua jo aiemmin, mutta käsittely siirtyi.

80-vuotiasta muotimogulia vastaan nostettiin viime syksynä syyte kuudesta seksuaalirikoksesta ja kolme syytettä vapaudenriistosta. Väitetyt tapaukset ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle. Aiemmin tänä vuonna oikeus eväsi Nygårdin pyynnön päästä odottamaan oikeudenkäyntiä takuita vastaan.

Toronton oikeuskäsittelyn lisäksi meneillään on parhaillaan oikeusjuttu Montrealissa Quebecissa, jossa käsitellään seksuaalirikosta ja vapaudenriistoa, jotka olisivat tapahtuneet vuosien 1997 ja 1998 aikana.

Tapauksessa on yksi asianomistaja, kertoo uutiskanava CBC. Nygård osallistui Montrealissa käytävään oikeusistuntoon maanantaina virtuaalisesti vankilasta käsin. Jutun käsittely jatkuu ensi viikolla, mutta Nygårdin läsnäoloa ei vaadita.

Montrealin tapausta hoitava syyttäjä Jerome Laflamme oli tapauksesta vaitonainen, mutta vahvisti uhrin olleen yli 18-vuotias väitettyjen rikosten tapahtuma-aikaan. Laflammen mukaan syyttäjän tavoitteena on nopea oikeudenkäynti.

Kanadan lisäksi Nygårdia syytetään seksuaalirikoksista Yhdysvalloissa. Kanadan oikeusministeri David Lametti on aiemmin ilmoittanut, että kunhan oikeudenkäynnit Kanadassa ovat ohi, Nygård luovutetaan Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain puolella Nygårdia odottaa oikeusjuttu, jossa häntä syytetään muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä

Nygård on toistuvasti kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet. Nygård pidätettiin alun perin joulukuussa 2020 Kanadan Winnipegissä luovuttamislain nojalla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat