Saksaa kuohuttaneen rock­laulajan tapaus kääntyi pää­laelleen: häneen ei kohdistunutkaan juutalais­vastaisuutta

Ofarim väitti lokakuussa, ettei hän päässyt leipzigilaiseen hotelliin Daavidin tähti -riipuksensa takia. Nyt häntä odottaa syyte väärästä ilmiannosta ja kunnianloukkauksesta.

Saksalainen rocklaulaja Gil Ofarim tammikuussa 2020 Münchenissä.

31.3. 17:36

Saksaa viime lokakuussa kuohuttanut juutalaisen rocklaulaja Gil Ofarimin tapaus löi uusia laineita torstaina, mutta nyt tapaus kääntyi päälaelleen, kertoo muun muassa Leipziger Volkszeitung -lehti.

39-vuotias Ofarim väitti lokakuussa, ettei häntä huolittu leipzigilaiseen Westin-hotelliin, koska hänellä oli Daavidin tähti -kaulariipus. Ofarim julkaisi tuolloin koskettavan videon, jossa hän kertoi välikohtauksesta.

TapaUS pöyristytti laajalti, ulkomaita myöten. Myös HS kertoi tapauksesta.

Rikostutkinnassa on kuitenkin käynyt ilmi, ettei Ofarimin väitteille juutalaisvastaisesta kohtelusta löydy todisteita. Saksin osavaltion viranomaiset ovat tutkineet tapahtumaillan kulun perusteellisesti esimerkiksi analysoimalla hotellin lukuisien valvontakameroiden kuvaaman materiaalin.

Torstaina syyttäjäviranomainen kertoi, että hotellin työntekijää koskeva tutkinta on lopetettu. Sen sijaan Ofarimia odottavat syytteet väärästä ilmiannosta ja kunnianloukkauksesta.

Muusikko Gil Ofarimin tapaus laukaisi myös antisemitismin vastaisen mielenosoituksen leipzigilaishotellin edustalla viime lokakuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat