Tunnetun venäläisen tv-juontajan huvila Italian Como­järvellä vaurioitui tuli­palossa – toisen huvilan seiniä töhrittiin ja uima-altaan vesi värjättiin punaiseksi

Reutersin mukaan töherryksissä luki ”tappaja” ja ”ei sotaa”. Huvilat on Italian poliisin mukaan asetettu takavarikkoon Euroopan unionin pakotelistalla.

6.4. 19:40

Venäjän valtiontelevision juontajan Vladimir Solovjovin omistamassa italialaisessa huvilassa syttyi tulipalo varhain keskiviikkoaamuna, kertoo uutistoimisto Reuters.

Huvila sijaitsee Pohjois-Italiassa Comojärven rannalla. Pelastustyöntekijöiden mukaan palosta aiheutui pieniä vaurioita. Asumaton kaksikerroksinen talo oli ollut remontoitavana.

Palolaitoksen tiedottajan mukaan tuli levisi taloon rengaspalosta. Italian karabinieeripoliisi tutkii tapahtunutta tuhopolttona.

Italian pelastusviranomaisen välittämässä kuvassa näkyy Vladimir Solovjovin remontissa ollut huvila, jossa syttyi tulipalo varhain keskiviikkoaamuna.

Lisäksi lähistöllä sijaitsevan, Solovjovin omistaman toisen huvilan ulkoseinää on töhritty spray-maalilla. Reutersin tutkintalähteiden mukaan töherryksissä luki ”tappaja” ja ”ei sotaa”. Myös pihalla olevaan uima-altaaseen oli kaadettu punaista maalia.

Solovjovin huvilat ovat osa noin 8 miljoonan euron arvoista omaisuutta, joka on Italian poliisin mukaan asetettu takavarikkoon Euroopan unionin pakotelistalla.

Solovjov on Venäjällä tunnettu tv-kasvo, ja hän juontaa viikoittain erilaisia televisio­lähetyksiä valtiollisella Rossija-kanavalla.

Lähetysaikaa Solovjoville kertyy viikossa peräti 15 tuntia, ja hän on päässyt ohjelmillaan myös Guinnessin ennätysten­kirjaan.

Ohjelmat keskittyvät tätä nykyä tyypillisesti Ukrainan ja sen johtajien halveksuntaan sekä perättömien väitteiden levittämiseen Ukrainan armeijasta.

Solovjovin toisella huvilalla oli kaadettu punaista maalia uima-altaaseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat