Video: Jättimäinen täytettyjen eläinten laiton yksityis­kokoelma paljastui Espanjassa

Espanjan poliisin rikostutkijat arvioivat, että varastohallin täytettyjen eläinten arvo on noin 29 miljoonaa euroa.

10.4. 16:00

Espanjan poliisi on tehnyt suuren täytettyjen eläinten takavarikon. Takavarikko tehtiin Valenciassa, ja se lukeutuu suurimpiin Euroopassa.

Espanjan poliisi kertoi takavarikosta tiedotteessa sunnuntaina. Poliisin mukaan 50 000 neliömetrin varastohallista Valencian Béterassa löydettiin täytettyinä yli tuhannen eläinlajin edustajia. Joukossa oli muun muassa sarvikuonoja, jääkarhuja ja leijonia.

Yli neljäsataa varastossa olleista täytetyistä eläimistä edustaa eläinlajia, joka on suojeltu, uhanalainen tai jo kuollut luonnosta sukupuuttoon. Hallissa oli esimerkiksi bengalintiikeri ja sapeliantilooppi.

Varastohallin omistajaa epäillään salakuljetuksesta ja luonnonsuojelurikoksista. Häntä ei ole pidätetty.

Espanjalaisten viestinten mukaan epäiltynä on yksi vuonna 2014 kuolleen valencialaisen liikemiehen pojista. Ainakin osa varastohallin eläimistä on väitetysti epäillyn itsensä metsästämiä.

Espanjan poliisin rikostutkijat arvioivat, että varastohallin täytettyjen eläinten arvo on noin 29 miljoonaa euroa.

Valencian poliisin luonnonsuojeluun keskittynyt rikosyksikkö aloitti tapauksen tutkinnan loppuvuodesta 2021 saatuaan vihiä, että Béterassa olisi yksityinen täytettyjen eläinten kokoelma. Tutkinta huipentui varastohallin ja sen sisällön löytämiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat