Israel ilmoitti olevansa ”hyökkäys­kannalla” viime viikkojen iskujen vuoksi – Kaksi palestiinalaista kuollut sunnuntaina, toinen oli Israelin mukaan puukottanut raja­poliisia

Kolmen viikon aikana Israelissa on tehty neljä terrori-iskua, joissa on kuollut 14 ihmistä. Samalla ajanjaksolla on kuollut ainakin 12 palestiinalaista.

Israelin armeijan ampuman naisen ruumista kannettiin sunnuntaina Husanissa Länsirannalla.

10.4. 18:01 | Päivitetty 10.4. 19:43

Israel ilmoitti sunnuntaina ”siirtyneensä hyökkäyskannalle” viime viikkoina Israelissa tehtyjen terrori-iskujen vuoksi. Asiasta raportoi uutistoimisto AFP.

”Israelin valtio on siirtynyt hyökkäyskannalle tasatakseen tilit niiden kaikkien kanssa, jotka olivat joko suoraan tai epäsuorasti yhteydessä hyökkäyksiin”, sanoi Israelin pääministeri Naftali Bennett AFP:n mukaan.

Israelin joukot tekivät sunnuntaina ratsioita toista päivää peräkkäin. Joukot kertoivat AFP:n lähteen mukaan ottaneensa kiinni 20 palestiinalaista ”epäiltynä osallisuudesta terroritekoihin”. Ainakin kymmenen ihmisen on kerrottu haavoittuneen sunnuntain välikohtausten yhteydessä Länsirannalla.

Kiinniotoista on raportoitu etenkin Jeninin kaupungin alueella.

Bennettin lausunto ja israelilaisjoukkojen ratsiat liittyvät Israelissa maaliskuun lopulla ja huhtikuussa tehtyihin neljään terroristi-iskuun. Tuorein niistä on viime torstain isku, jossa jeniniläiseksi kerrottu palestiinalaismies avasi tulen ravintolassa Tel Avivissa.

Lue lisää: Israelin turvallisuusjoukot ampuivat ravintolaan iskeneen terroristin ajojahdin päätteeksi Jaffassa

Osalla iskujen tekijöistä on AFP:n mukaan kerrottu olevan kytköksiä islamistiseen ääriryhmä Isisiin.

Maaliskuun 22. päivästä lähtien Israelissa on AFP:n mukaan kuollut iskuissa 14 ihmistä. Samalla ajanjaksolla on uutistoimiston mukaan kuollut ainakin 12 palestiinalaista, joihin lukeutuu myös iskujen tekijöitä.

Sunnuntaina israelilaisjoukot ampuivat Palestiinan terveys­ministeriön mukaan kuoliaaksi naisen lähellä Betlehemiä. Nainen kuoli palestiinalaisviranomaisten mukaan ampumahaavan aiheuttamaan verenhukkaan.

Israelin armeijan mukaan nainen oli lähestynyt heidän joukkojaan lähellä Husania. Joukot väittävät ampuneensa ensin varoituslaukauksia ilmaan ja ampuneensa sen jälkeen naista kohti tämän kehon alaosaa, kun hän oli joukkojen mukaan jatkanut lähestymistään.

Palestiinalaisen uutistoimisto Wafan mukaan kuollut nainen oli noin 40-vuotias leski ja kuuden lapsen äiti.

Myöhemmin sunnuntaina AFP kertoi Israelin poliisin antamien tietojen perusteella hyökkäyksestä Hebronissa. Palestiinalaisnaisen kerrotaan puukottaneen israelilaista rajapoliisia ja sen jälkeen kuolleen poliisin ”tehtyä hänet vaarattomaksi”.

Poliisin tiedottaja vahvisti AFP:lle, ettei epäilty hyökkääjä ole enää hengissä. Israelin poliisin mukaan puukotettu sai lieviä vammoja.

Hebron sijaitsee vajaan 40 kilometrin päässä Betlehemistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat