Saksan perhe­ministeri eroaa tehtävästään, lomaili pian Saksan tuhoisten tulvien jälkeen

Vihreitä edustava Anne Spiegel sanoo joutuneensa poliittisen painostuksen kohteeksi.

Saksan perheministeri Anne Spiegel eroaa. Kuva on joulukuulta 2021.

11.4. 23:32

Saksan perheministeri Anne Spiegel ilmoitti maanantaina eroavansa tehtävästään.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Spiegelin ero liittyy hänen viime kesänä pitämäänsä lomaan. Spiegel oli jäänyt lomalle hyvin pian sen jälkeen, kun suuret tulvat aiheuttivat merkittäviä tuhoja muun muassa Rheinland-Pfalzin osavaltiossa, jonka ympäristöministerinä Spiegel tuohon aikaan toimi. Alueen tulvissa kuoli 180 ihmistä.

Spiegelin viime kesällä pitämä loma nousi julkisuuteen vastikään, ja Spiegel sanoo joutuneensa sen vuoksi poliittisen painostuksen kohteeksi ja siksi eroavansa ministerin tehtävästä.

”Teen tämän välttääkseni suurten poliittisten haasteiden edessä olevalle ministeriölle koituvat vahingot”, Spiegel sanoi AFP:n mukaan.

Spiegel julkaisi sunnuntaina ennen eroilmoitustaan tunteikkaan tiedotteen, jossa hän pahoitteli neljä viikkoa kestäneen loman ottamista vain 10 päivää sen jälkeen, kun hänen oma osavaltionsa kärsi tuhoisista tulvista.

Vihreitä edustava Spiegel nousi Saksan perheministeriksi viime vuoden joulukuussa, kun sosiaalidemokraattinen SPD, vihreät ja liberaalipuolue FDP muodostivat uuden hallituksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat