Kreikkalainen vuori­kiipeilijä kuoli Himalajan vuoristossa

Kyseessä on ensimmäinen tällä kiipeily­kaudella Himalajan vuoristossa raportoitu kuolema.

Kevätkausi houkuttelee perinteisesti paljon vuorikiipeilijöitä Nepaliin Himalajan vuoristoon.

12.4. 12:42

Kreikkalainen vuorikiipeilijä kuoli tiistaina Nepalissa Himalajan vuoristossa sijaitsevalla Dhaulagirin vuorella, retkikunnan järjestäjät kertovat. Kyseessä on ensimmäinen tällä kiipeilykaudella Himalajan vuoristossa raportoitu kuolema.

Tietojen mukaan kuollut kreikkalainen kiipeilijä oli 59-vuotias. Hän oli ennen kuolemaansa saavuttanut Dhaulagirin huipun, joka on maailman seitsemänneksi korkein. Se sijaitsee 8 167 metrin korkeudessa.

Kiipeilijä oli sairastunut tullessaan alas vuorelta. Tietojen mukaan hän oli kokenut kiipeilijä, joka oli aikaisemmin saavuttanut usean yli 8 000 metriä korkean vuoren huipun.

Kevätkausi houkuttelee perinteisesti paljon vuorikiipeilijöitä Nepaliin Himalajan vuoristoon, jossa sijaitsee maailman korkein vuori, Mount Everest.

Koronaviruspandemia keskeytti kiipeilyn vuonna 2020, mutta viime vuonna sadat kiipeilijät palasivat huhti–toukokuussa Himalajalle.

Nepalin hallitus on tähän mennessä myöntänyt jo 530 kiipeilylupaa Himalajan vuoristoon, joista 204 Mount Everestille. Yli 300 ihmistä on vuosien aikana kuollut Everestille kiivetessään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat