Neljä koronarajoituksia vastustanutta ääri­oikeistolaista pidätetty Saksassa, suunnittelivat ministerin sieppausta

Pidätetyt suunnittelivat myös muun muassa räjähdeiskuja.

Saksan terveysministeri Karl Lauterbach sanoi torstaina, että joistakin koronaviruksen torjuntatoimenpiteitä vastustavista henkilöistä on tullut ”erittäin vaarallisia”.

14.4. 14:58 | Päivitetty 14.4. 18:39

Neljä äärioikeistoryhmään kuuluvaa henkilöä on pidätetty Saksassa. Syyttäjän mukaan koronarajoituksia vastustaneet pidätetyt suunnittelivat räjähdeiskuja ja muita väkivaltaisia tekoja.

Vereinte Patrioten -nimiseen ryhmään kuuluneiden henkilöiden epäillään suunnitelleen myös ”tunnettujen henkilöiden sieppauksia”. Yksi suunnitelluista kohteista oli maan terveysministeri Karl Lauterbach, Saksan terveysministeriön lähteet kertovat uutistoimisto AFP:lle.

Ryhmän tavoitteena oli tuhota sähkönjakelulaitoksia aiheuttaakseen pitkittyneen kansallisen sähkökatkon, Koblenzin syyttäjät sanoivat yhteisessä lausunnossaan.

Laajempana tavoitteena oli syyttäjien mukaan luoda sisällissodan kaltaiset olosuhteet ja lopulta kaataa Saksan demokraattinen järjestelmä.

Epäillyt ovat 41–55-vuotiaita. Keskiviikkona etsintöjen yhteydessä pidätettiin neljä henkilöä ja takavarikoitiin muun muassa parikymmentä asetta ja rahaa.

Terveysministeri Lauterbach kommentoi tapausta torstaina sanoen, että joistakin koronaviruksen torjuntatoimenpiteitä vastustavista henkilöistä on tullut ”erittäin vaarallisia”.

Pieni vähemmistö protestoijista ei ole vain radikalisoitunut eikä keskity enää vain koronavirukseen, vaan heidän tarkoituksensa on horjuttaa valtiota ja demokratiaa, Lauterbach sanoi lausunnossaan.

Viime viikolla Saksassa poliisi teki ratsioita ääri­oikeistolaisia ryhmittymiä vastaan yhdessätoista eri osavaltiossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat