Lakiesitys Venäjän jättävien yritysten ottamisesta ulkoiseen hallintaan etenee duumaan

Izvestija-lehden listalla mahdollisista ulkoiseen hallintaan otettavista yhtiöistä ovat Fazer, Valio, Volvo, Volkswagen ja Ikea.

14.4. 21:51

Suomalais-venäläinen kauppakamari (SVKK) tiedottaa, että valtapuolue Yhtenäinen Venäjä on vienyt duuman eli Venäjän parlamentin alahuoneen käsiteltäväksi lakiesityksen Venäjältä lähtevien yritysten ottamisesta ulkoiseen hallintaan.

Tiedotteen mukaan lakiesityksen tämänhetkisen version mukaan laki koskee yrityksiä, joista vähintään 25 prosenttia on "epäystävällisestä maasta" tulevan toimijan omistuksessa. Näihin maihin Venäjä laskee myös Suomen. Lisäksi yrityksen täytyy olla Venäjän talouden vakauden ja venäläisten kuluttajien kannalta merkittävässä asemassa.

Venäjä on uhannut aiemmin ulkomaisia, mukaan lukien suomalaisia, yhtiöitä kansallistamisella, jos ne vetäytyvät Venäjältä. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti jo lain, jonka mukaan venäläisten lentoyhtiöiden ulkomailta vuokratut koneet voidaan rekisteröidä venäläisiksi.

Hallituslähteet kertoivat venäläiselle Izvestija-lehdelle, että ulkoinen johtaminen voisi koskettaa noin kymmentä prosenttia ulkomaisista, Venäjältä lähteneistä yrityksistä. Lehden jutussa mainitaan esimerkkeinä muun muassa Fazer, Valio, Volvo, Volkswagen ja Ikea.

Myös Yle uutisoi lakiesityksen etenemisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat