Ministeri Tuppurainen britti­kanavalle: Suomen Nato-jäsenyys on ”hyvin todennäköinen”

Vladimir Putin on eurooppaministerin mukaan ”säälimätön diktaattori”.

Tuppurainen sanoo, että Suomen kansa näyttää jo tehneen päätöksensä ja että Nato-jäsenyyttä kannattaa Suomessa ”valtava enemmistö”.

15.4. 13:13

Suomen jäsenyys sotilasliitto Natossa on ”hyvin todennäköistä”, Eurooppa- ja omistaja­ohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) arvioi brittiläisen Sky News -televisiokanavan haastattelussa.

Tuppurainen sanoo, että Suomen kansa näyttää jo tehneen päätöksensä ja että Nato-jäsenyyttä kannattaa Suomessa ”valtava enemmistö”.

Se ei tietenkään tarkoita vielä kaikkea, etäyhteydellä haastateltu Tuppurainen sanoo. Suomi on vankka parlamentaarinen demokratia, ja asiasta pitää keskustella eduskunnassa, hän jatkaa.

”Tässä vaiheessa sanoisin, että se on hyvin todennäköistä, mutta päätöstä ei ole vielä tehty”, Tuppurainen vastaa haastattelijan kysymykseen Suomen Nato-jäsenyydestä.

Lisäksi Suomi ei päätä yksin siitä, liittyykö Suomi sotilasliitto Natoon. Liittyminen vaatii kaikkien Nato-maiden hyväksynnän.

Hallitus lähetti keskiviikkona eduskuntaan turvallisuuspoliittisen selonteon, joka todennäköisesti aloittaa Suomen Nato-hakemusprosessin loppukirin.

Selonteko tulee eduskunnan lähetekeskusteluun ensi keskiviikkona.

Lue lisää: Hinkuuko Suomi Natoon? Nyt vastaus on selvä: enää on turha kurkkia rivien välejä, koska valtiojohto sanoo sen jo ihan riveilläkin

Tuppurainen myös arvostelee haastattelussa Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Hän sanoo, että olemme nähneet, mitä Putin pystyy tekemään.

”Hän on säälimätön diktaattori”, Tuppurainen arvioi.

”Hän haluaa rakentaa entisen Neuvosto-Venäjän etupiirit uudelleen, emmekä voi antaa tämän tapahtua.”

Tuppuraisen mukaan lännellä ei ole enää varaa ”ymmärtää Venäjän intressejä” ja tehdä kompromisseja. Venäjä täytyy hänen mukaansa eristää, ja näin on tehtykin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat