Yli 440 ihmistä kuollut tulvissa Etelä-Afrikassa, kymmeniä yhä kateissa

Tuhot voivat vielä pahentua, sillä rankkojen sateiden ennustetaan jatkuvan.

Poliisi etsi koiran kanssa kadonneita KwaNdengezissa Etelä-Afrikassa perjantaina.

17.4. 17:46

Tulvissa Etelä-Afrikassa Durbanin satamakaupungissa ja sitä ympäröivässä KwaZulu-Natalin maakunnassa on kuollut ainakin 443 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP.

Kuolleiden joukossa on yksi pelastustyöntekijä, kertoi paikallinen viranomainen Sihle Zikalala medialle tiedotustilaisuudessa sunnuntaina. Ainakin 63 ihmistä on yhä kateissa

Epätavallisen rankat sateet ovat katkaisseet sähköt ja veden laajoilta alueilta ja pysäyttäneet työt yhdessä Afrikan vilkkaimmista satamista. Tuhannet asukkaat ovat menettäneet kotinsa.

Tulvat ovat Etelä-Afrikan pahimmat vuosikymmeniin.

Maakunnan taloudesta, turismista ja ympäristöstä vastaava viranomainen Ravi Pillay kommentoi Newzroom Afrika -kanavalle sunnuntaina, että tulvien aiheuttamat tuhot ovat ylittäneet 10 miljardia randia eli 631 miljoonaa euroa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kadonneita etsitään, mutta työ voi pian vaikeutua. Alueelle on uutistoimisto Reutersin mukaan ennustettu uusia rankkasateita.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että raivaustyöt ovat hidastuneet myös siksi, että työmiehet ovat lähteneet pääsiäislomille.

Vesipisteelle jonottamaan kerääntyneet alueen asukkaat vaativat valtiolta hätäapua.

”Kotona ei ole vettä, emme voi syödä emmekä peseytyä. Tarvitsemme valtiolta apua”, yksi heistä kommentoi BBC:lle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat