Jo kaksi venäläis­oligarkkia perheineen löytynyt kuolleena tällä viikolla

Tapauksissa epäillään mahdollisia perhesurmia.

Venäläismiljonääri Sergei Protosenja löytyi perheineen kuolleena Katalonian Lloret de Marista. Kyseessä on jo toinen tapaus, jossa venäläismiljonääri ja tämän perhe löytyy kuolleena tällä viikolla.

21.4. 19:56

Venäläismiljonääri Sergei Protosenja ja tämän perhe on löytynyt kuolleena perheen kartanosta Espanjan Lloret de Marissa, noin 75 kilometrin päässä Barcelonasta.

Espanjalaisen Telecincon mukaan Protosenjan epäillään tappaneen nukkuvan perheensä ja sen jälkeen itsensä.

Protosenja on toiminut Venäjän toiseksi suurimman maakaasun tuotantoyhtiön Novatekin hallituksen varapuheenjohtajana ja hänellä on yli 400 miljoonan euron arvoinen omaisuus. Protosenja perheineen asui vakituisesti Ranskassa, mutta perheellä oli vapaa-ajan asunto Kataloniassa.

Kyseessä on jo toinen epäilty perhesurma tällä viikolla, johon liittyy venäläinen miljonääri. Maanantaina oligarkki Vladislav Avajev, hänen vaimonsa ja tyttärensä löytyivät kuolleina näiden asunnosta Moskovassa.

Avajev on työskennellyt aiemmin Kremlissä ja tukenut Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

Avajev on myös aiemmin ollut Venäjän kolmanneksi suurimman pankin Gazprombankin varajohtaja. Avajevin ja tämän perheen kuolemista kertoo esimerkiksi brittiläinen Sky News. Suomessa tapauksesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat