Venäjä määräsi taas maahan­tulokieltoja: Uusina niminä listalla muun muassa Kamala Harris ja Mark Zuckerberg

Venäjän ulkoministeri määräsi maahantulokiellot 29 amerikkalaiselle ja 61 kanadalaiselle.

Varapresidentti Kamala Harris puhui Yhdysvaltain avaruusasevoimille Vanderbergin tukikohdassa Kalifornian Lompocissa 18. huhtikuuta.

21.4. 21:37

Venäjä on määrännyt maahantulokieltoon Yhdysvaltain varapresidentin Kamala Harrisin, varapuolustusministeri Kathleen Hicksin, Facebookin ja Linkedinin johtajat sekä useita muita yhdysvaltalaisia.

Asiasta kertovat Venäjän ulkoministeriö sekä esimerkiksi uutistoimisto Reuters.

Venäjän ulkoministeriö julkaisi torstaina alkuillasta Suomen aikaa sivuillaan listoja maahantulokieltoon määrätyistä ihmisistä. Yhdysvaltain kansalaisia käsittelevällä listalla on yhteensä 29 ihmistä. Lisäksi maahantulokieltoja määrättiin omalla listallaan myös 61 Kanadan kansalaiselle.

Kanadan kansalaisia käsittelevällä kieltolistalla on useita pääministeri Justin Trudeaun kabinetin työntekijöitä. Joukossa on myös Kanadan asevoimien kenraalikuntaa ja useita kanadalaisia mediavaikuttajia.

Yhdysvaltoja koskevalla listalla ovat varapresidentti Harrisin ja varapuolustusministeri Hicksin lisäksi Facebookin omistavan Metan perustaja-toimitusjohtaja Mark Zuckerberg, Linkedinin toimitusjohtaja Ryan Roslansky, useita puolustusteollisuuden johtohahmoja, kuten Booz Allen Hamiltonin toimitusjohtaja sekä Valkoisen talon kansliapäällikkö Ronald Klain ja ulkoministeri Anthony Blinkenin vaimo Evan Ryan. Mukana on myös median edustajia, joita tuore maahantulokielto vaikutti lähinnä naurattavan.

Pääsiäisenä Venäjä määräsi maahantulokieltoon Britannian pääministerin Boris Johnsonin, varapääministeri Dominick Raabin, ulkoministeri Liz Trussin, puolustusministeri Ben Wallacen sekä entisen pääministerin Theresa Mayn ja Skotlannin hallintoa johtavan ministerin Nicola Sturgeonin.

Pääsiäisen alla kieltolistalle lisättiin 398 Yhdysvaltain kongressin jäsentä.

Sekä brittiministerien maahantulokieltoja että torstaina julkaistuja Yhdysvaltojen ja Kanadan maahantulokieltoja on perusteltu vastatoimina Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

Torstaina julkaistujen listojen perässä Venäjän ulkoministeriö kertoo, että kieltolistoja aiotaan laajentaa lähitulevaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat