60:tä siirtolaista kuljettanut laiva upposi Libanonissa – kymmeniä pelastettu, ainakin kuusi kuollut

Maan vaikean taloustilanteen aikana yritykset päästä maasta pois meriteitse ovat lisääntyneet.

Libanonilaisia sotilaita ja paikalle kerääntyneitä siviilejä seisoi Tripolin sataman portilla lauantaiyönä. Ambulanssi kuljetti uponneesta laivasta pelastettuja ihmisiä.

23.4. 23:30 | Päivitetty 24.4. 13:12

Lähi-idässä sijaitsevan Libanonin edustalta on pelastettu 48 ihmistä sen jälkeen, kun noin 60:tä siirtolaista kuljettanut alus upposi myöhään lauantaina.

Uutistoimisto AFP kertoi sunnuntaina päivällä, että kuusi ihmistä on löydetty kuolleena. Aiemmin AFP raportoi yhdeksästä kuolleesta.

Kuolleista ainakin yksi on lapsi, Libanonin liikenteestä vastaava ministeri Ali Hamie kertoi paikalliselle medialle.

Alus upposi lähellä Pohjois-Libanonin rannikolla sijaitsevaa Tripolin kaupunkia. Libanonin Punainen Risti kertoi lähettäneensä kaupunkiin kymmenen ambulanssia. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan asevoimat oli sulkenut satama-alueen, jotta ambulanssit pääsisivät kulkemaan alueella.

Varmuutta ei ole siitä, yrittivätkö laivassa olleet matkustaa laittomasti maasta, mutta AFP:n mukaan asevoimat on pidättänyt yhden ihmisen epäiltynä osallistumisesta salakuljetusoperaatioon.

Uponneen aluksen kyydissä olleiden perheenjäseniä oli tullut viikonloppuna paikan päälle selvittämään läheistensä tilannetta. He eivät kuitenkaan päässeet satama-alueelle.

”Tämän takana ovat poliitikot, jotka toimillaan pakottavat työttömät libanonilaiset lähtemään maasta”, sukulaisestaan tietoja odottava mies sanoi sataman ulkopuolella.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan viime vuonna noin 1 500 ihmistä lähti tai yritti lähteä Libanonista laittomasti meriteitse. Monet toivoivat pääsevänsä Kyprokselle, joka on Euroopan unionin jäsenmaa.

Suurin osa Libanonin kautta lähteneistä on pakolaisia Syyriasta, mutta heidän joukossaan on ollut enenevissä määrin myös libanonilaisia. Kuuden miljoonan asukkaan Libanon on kärsinyt muun muassa pahoista talous­vaikeuksista. Libanonin valuutta on menettänyt yli 90 prosenttia ostovoimastaan ja suurin osa väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Kriisin aikana yritykset päästä maasta pois meriteitse ovat lisääntyneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat