Tanska keskeyttää laajan korona­rokotus­ohjelmansa

Viranomaisten mukaan epidemiatilanne on niin hyvä, että massarokotuksista voidaan luopua ainakin toistaiseksi.

Noin 80 prosenttia tanskalaisista on saanut kaksi rokotetta. Syyskuussa 2021 rokotuksia jaettiin supermarketin pop up -pisteellä Ishøjissä.

26.4. 17:51

Tanska keskeyttää laajan kampanjansa koronavirusrokotteiden jakamiseksi, maan terveysviranomaiset ilmoittivat tiistaina. Asiasta kertovat muun muassa tanskalainen uutistoimisto Ritzau ja uutistoimisto AFP.

Rokotuksia jaetaan yhä edelleen halukkaille, mutta ihmisiä ei enää aktiivisesti kutsuta rokotukseen. Rokotusohjelma keskeytetään 15. toukokuuta alkaen.

Tanskan terveyshallitus perustelee kampanjan keskeyttämistä epidemiatilanteella, joka on kevään tullen näyttänyt laantumisen merkkejä. Se pitää kuitenkin mahdollisena, että rokotusohjelma käynnistetään uudelleen syksyllä.

”Suunnittelemme rokotusohjelman avaamista uudelleen jälleen tänä syksynä. Sitä ennen meidän on kuitenkin tehtävä perusteellinen arvio siitä, ketkä rokotetaan, milloin heidät rokotetaan ja millä rokotteilla”, Bolette Søborg Terveyshallituksesta sanoo tiedotteessa.

Noin 80 prosenttia tanskalaisista on saanut kaksi koronarokotetta. Kolmas rokoteannos eli niin kutsuttu tehosterokote on annettu 61,6 prosentille Tanskan väestöstä, uutistoimisto AFP kertoo.

Viranomaiset sanovat edelleen suosittelevansa rokotetta henkilöille, joilla on erityisen kohonnut riski saada vakava koronavirustartunta. Søborgin mukaan tämä koskee etenkin rokottamattomia yli 30-vuotiaita ja raskaana olevia.

Tanska on purkanut koronaviruksen vuoksi asettamiaan rajoituksia helmikuun alusta lähtien. Tuolloin maan tartuntaluvut olivat yhä suuria, mutta hallitus sanoi luottavansa laajan rokotekattavuuden antamaan suojaan.

Tanska luopui helmikuussa muun muassa maskien käytöstä, rokotepassista ja ravintolarajoituksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat