Venäjän hyökkäyksen seuraus: Saksan väkivahva autojärjestö ADAC suosittelee nyt polkupyöräilyä

Saksan talous- ja energiaministeri Robert Habeck ilmoitti tiistaina Saksan olevan valmis luopumaan Venäjän öljystä.

Ruuhka moottoritiellä Frankfurtin lähellä ympäristöaktivistien estettyä liikenteen syksyllä 2020.

27.4. 10:46

Berliini

Euroopan suurin autoilijoiden etujärjestö, saksalainen 119-vuotias Allgemeiner Deutscher Automobil-Club eli ADAC suosittelee nyt pyöräilyä autoilun sijaan.

ADAC:n puheenjohtaja Christian Reinicke sanoo keskiviikkona julkaistussa Funke-mediayhtiön lehtien haastattelussa, että esimerkiksi leipomoon kannattaa mennä pyörällä mieluummin kuin maastoautolla.

”Lyhyillä matkoilla auton käytössä ei ole järkeä. Pidemmillä matkoilla voi käyttää joukkoliikennettä”, Reinicke sanoo.

Reinicken mukaan jokainen säästetty polttoainelitra auttaa vähentämään riippuvuutta Venäjästä ja siten vaikuttaa sodan kulkuun.

Hän kertoo itse vähentäneensä autolla ajaessaan nopeutta 20 prosenttia. ”Jos kaikki ADAC:n 21 miljoonaa jäsentä tekisivät niin, sillä olisi valtava säästövaikutus.”

Venäjän hyökkäyssodan takia Saksassa on nostettu taas keskusteluun yleinen nopeusrajoitus moottoriteille. Suurella osalla Saksan moottoriteistä saa ajaa ilman nopeusrajoitusta.

Nopeuksien alentaminen vähentäisi polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Enemmistö saksalaisista kannattaa 130 tuntikilometrin yleistä nopeusrajoitusta.

Vihreät vaativat 130 tuntikilometrin rajoitusta viime syksynä pidetyissä vaaleissa, mutta hallitukseen noussut liberaalipuolue FDP ei ole rajoitukseen suostunut.

Liberaalien edustaja Bernd Reuther sanoi haastattelussa, että FDP ei ole muuttamassa kantaansa, mutta jokainen voi vapaaehtoisesti alentaa ajonopeuttaan säästääkseen polttoainetta.

Saksan talous- ja energiaministeri Robert Habeck ilmoitti tiistaina, että Saksa on päivien kuluessa valmis luopumaan Venäjän öljystä. Aiemmin tähtäin oli vuoden lopussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat