Maailman vanhin nunna on nyt myös vanhin ihminen

Ranskalainen nunna, sisar André sai maailman vanhimman ihmisen kunnian, kun Kane Tanaka kuoli aiemmin huhtikuussa.

Maailman vanhin ihminen Lucile Randon asuu ranskalaisessa hoivakodissa.

27.4. 12:54

Ranskalaisesta Lucile Randonista eli sisar Andrésta on tullut maailman vanhin ihminen, kertovat muun muassa CNN ja Forbes.

Vanhimman ihmisen tittelin lisäksi hän on myös Guinness World Recordsin mukaan maailman vanhin nunna, sillä hän otti nunnan nimen käyttöön vuonna 1944. Hän on maailmanhistorian kolmanneksi vanhin ranskalainen ja samoin kolmanneksi vanhin eurooppalainen.

Randon rikkoi myös ennätyksen koronapandemian aikana, kun hänestä tuli vanhin koronaviruksesta selviytynyt ihminen. Hän syntyi 11. helmikuuta vuonna 1904.

Nuorempana hän työskenteli opettajana ja kotiopettajana, minkä lisäksi hän huolehti lapsista toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen hän työskenteli 28 vuotta Vichyssä sijaitsevassa sairaalassa, minkä jälkeen hän alkoi nunnaksi.

Hoivakodissa asuva Randon nauttii edelleen elämän pienistä iloista, joista hän nostaa esille sekä viinin että suklaan. Jälkimmäistä hän luonnehtii ”salaiseksi paheekseen”. Päivittäiseen rytmiin kuuluu myös lasi viiniä, joka voi hoivakodin henkilökunnan humoristisen arvailun mukaan olla syy pitkään ikään.

Ranskalaiselle televisiokanavalle RMC Storylle antamassaan haastattelussa Randon sanoi CNN:n mukaan kokevansa sekalaisia tuntemuksia uudesta saavutuksestaan. Titteliä hän kutsui ”surulliseksi kunniaksi”.

”Minusta tuntuu, että olisin paremmassa paikassa taivaassa, mutta Herra ei vielä halua minua.”

Virallisesti Randonista tuli maailman vanhin ihminen maanantaina, kun Guinness World Records vahvisti asian. Aiemmin titteliä hallussaan pitänyt japanilainen Kane Tanaka kuoli aiemmin huhtikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat