Putin Pietarissa: Jos joku sotkeutuu Ukrainan tapahtumiin, vastaamme salamannopeasti

Venäjän presidentti vakuutti käyttävänsä tarvittaessa aseita, ”joita vastustajilla ei vielä ole”. Talouskatsauksen mukaan Venäjän valtion rahatilanne huononee nopeasti.

27.4. 19:58

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti keskiviikkona ulkovaltoja ”sotkeutumasta” tilanteeseen Ukrainassa. Putin puuttui asiaan puhuessaan parlamentin molempien kamarien yhteisneuvoston kokouksessa, joka järjestettiin poikkeuksellisesti Taurian palatsissa Pietarissa.

”Jos joku ulkopuolinen aikoo puuttua tapahtumien kulkuun ja uhata Venäjää strategisesti tavalla, jota emme hyväksy, on hänen syytä tietää, että vastaus kohdattuun uhkaan on salamannopea”, Putin sanaili valtiollisen Moskva 24 -kanavan mukaan.

Putin vakuutti, että Venäjä vastaa uhkaan tarvittaessa aseilla, ”joita muilla ei ole”. Tällä hän viittasi ilmeisesti neljä vuotta sitten esiteltyihin uusiin ohjusjärjestelmiin kuten hypersoonisiin ohjuksiin.

”Emme tule epäröimään”, Putin sanoi.

”Me käytämme näitä aseita, jos tilanne sitä vaatii. Haluan, että tämä tulee kaikille selväksi. Kaikki tässä asiassa vaadittavat päätökset on jo tehty.”

Parlamentin yhteiskomitean istunnon varsinaisena aiheena oli Venäjän taloustilanne poikkeusoloissa. Valtiovarainministeri Anton Siluanov arvioi kokouksessa, että valtion kuluvan vuoden menot ylittävät tulot vähintään 1,6 biljoonalla ruplalla eli runsaalla 20 miljardilla eurolla.

Venäjän valtion kuluvan vuoden budjetin loppusumma on 25 biljoonaa ruplaa eli lähes 320 miljardia euroa, joten alijäämän suuruus on parhaassakin tapauksessa yli kuusi prosenttia.

Hyväksyttäessä Venäjän kuluvan vuoden budjetti oli ylijäämäinen. Pääministeri Mihail Mišustin varoitti jo kuluvan kuun alussa uutistoimisto Tassin mukaan, ettei mitään ylijäämää tule.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat