Aborttioikeutta kavennetaan nyt myös Oklahomassa – Osavaltiossa ollaan hyväksymässä sama aborttilaki, jota noudatetaan Texasissa

Myös muut Yhdysvaltain osavaltiot, kuten Florida ja Mississippi ovat myös hyväksyneet aborttioikeutta rajoittavia lakeja.

Oklahomassa sijaitsevalla klinikalla lääkäri suorittaa ultraäänitutkimusta ennen kirurgista raskaudenkeskeytystä Austinista Texasista saapuneelle asiakkaalle. Kuva on peräisin vuoden 2021 lopulta.

29.4. 9:54

Oklahoman osavaltion edustajainhuone on hyväksynyt aborttilain, joka kieltää raskauden keskeyttämiset kuudennen raskausviikon jälkeen kaikissa tapauksissa paitsi silloin, kun äiti on hengenvaarassa.

Oklahoman republikaanikuvernöörin on vielä hyväksyttävä laki ennen kuin se tulee voimaan, minkä hänen odotetaan myös tekevän.

Useat republikaanivetoiset Yhdysvaltain osavaltiot, kuten Oklahoman naapuriosavaltio Texas sekä Florida ja Mississippi ovat jo hyväksyneet vastaavia aborttioikeutta rankasti rajoittavia lakeja.

Mississippin osavaltion päätös on parhaillaan Yhdysvaltain korkeimman oikeuden käsittelyssä. Päätöstä asiasta odotetaan kesäkuussa.

Republikaanit toivovat korkeimman oikeuden nyt muuttavan vuoden 1973 päätöstä, jossa oikeus aborttiin taataan, koska korkein oikeus koostuu nyt kuudesta konservatiivi- ja kolmesta liberaalituomarista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat