Kiinan rakennus­turman ensimmäiset kuolon­uhrit löytyneet neljä päivää onnettomuuden jälkeen

Hunanin maakunnan pääkaupungissa Changshassa perjantaina romahtaneen rakennuksen raunioista on löydetty kaksi kuollutta. Kymmenien pelätään yhä olevan kateissa.

Pelastustyöntekijät kuljettavat kerrostalon romahduksessa loukkaantunutta henkilöä pois onnettomuuspaikalta Keski-Kiinan Changshassa viime sunnuntaina.

3.5. 15:09

Kiinan perjantaisen rakennusturman ensimmäiset kuolonuhrit on löydetty tiistaina rakennuksen raunioista. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Kuusikerroksinen rakennus romahti maan tasalle viime perjantaina Kiinassa Hunanin maakunnan pääkaupungissa Changshassa.

Pelastustoimet ovat jatkuneet jo neljä päivää, ja kymmeniä on edelleen kateissa. Pelastustoimiin on osallistunut satoja pelastustyöntekijöitä.

”Yhdeksän ihmistä on saatu ulos, kaksi on kuollut”, uutistoimisto Xinhua ilmoitti tiistaina viitaten paikallisten viranomaisten antamiin tietoihin. Se ei tarkentanut, lukeutuivatko kuolleet raunioista löydettyjen yhdeksän kokonaislukuun.

Ainakin neljäntoista ihmisen tiedettiin edelleen olevan loukussa raunioissa ja kolmeenkymmeneenyhdeksään ei saatu yhteyttä.

Changshassa sijainneessa rakennuksessa kerrotaan olleen hotelli, elokuvateatteri ja asuntoja. Rakennus romahti maan tasalle.

Tiettävästi yhdeksän ihmistä pidätettiin onnettomuuden vuoksi viime sunnuntaina. Pidätettyjen joukossa olivat rakennuksen omistaja sekä turvallisuustarkastuksesta vastanneita ihmisiä, joiden väitettiin väärentäneen rakennuksen tarkastuksen tuloksen.

Lauantaina presidentti Xi Jinping vaati etsintöjä ”hinnalla millä hyvänsä" ja määräsi perusteellisen tutkinnan romahdukseen johtaneista syystä.

Changshan pormestari Zheng Jianxin vannoi, ettei voimia säästeltäisi loukkuun jääneiden ihmisten etsinnöissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat