Yli 200 miehistön jäsentä jätti Yhdys­valtain laivaston lento­tuki­aluksen useiden kuoleman­tapausten jälkeen

Neljässä seitsemästä kuolemantapauksesta on ollut kyse itsemurhasta.

USS George Washington kuvattuna 2015 Argentiinan rannikolla.

4.5. 9:51

Yli 200 miehistön jäsentä on poistunut Yhdysvaltain laivaston lentotukialus USS George Washingtonilta sen jälkeen kun aluksella ilmeni huhtikuussa kolme itsemurhatapausta alle viikon sisällä, kertoo Yhdysvaltain laivasto uutiskanavien CNN ja ABC News mukaan.

Yhteensä aluksella on kuollut viimeisen vuoden aikana seitsemän miehistön jäsentä, joista neljä oman käden kautta.

Kuolemantapausten vuoksi laivasto kertoo aloittaneensa tutkinnan, jonka tarkoituksena on selvittää mahdollisia ongelmia aluksen ilmapiirissä ja johtamiskulttuurissa.

USS George Washington on parhaillaan telakalla Newport Newsissa Virginiassa vuosia kestävässä kunnostuksessa. Kyseessä on Nimitz-luokan ydinkäyttöinen lentotukialus.

Yhdysvaltain Atlantin laivaston ilmavoimien mukaan aluksen komentaja Brent Gaut on antanut miehistön jäsenille luvan siirtyä maanantaista lähtien alukselta muihin majoituksiin.

Maanantaina lentotukialukselta poistui yli 200 ihmistä ja muutti telakan läheiseen laivastotukikohtaan.

Aluksella työskentelee noin 2 700 ihmistä sen peruskorjauksen aikana. Heistä noin 420 on tähän saakka myös asunut aluksella. Täydessä kapasiteetissaan lentotukialuksen miehistöön kuuluu noin 5 000 ihmistä.

Aluksen johto kertoo nyt pyrkivänsä tunnistamaan miehistön jäseniä, jotka voisivat olla moraali-, hyvinvointi- ja virkistystukipalvelujen tarpeessa.

Yhdysvaltain Atlantin laivaston ilmavoimien komentaja amiraali John Meier kertoi CNN:n mukaan tiistaina toimittajille, että tutkinta aluksella tapahtuneisiin kuolemantapauksiin liittyen on valmistumassa tällä viikolla.

ABC Newsin mukaan miehistö on tehnyt useita valituksia työ- ja elinolosuhteista aluksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat