YK: Noin 40 miljoonaa ihmistä lisää kohtasi akuutin nälän viime vuonna

Vaikein ruokapula on Kongon demokraattisessa tasavallassa, Etiopiassa, Jemenissä ja Afganistanissa.

60-vuotias Hawa Mohamed Isack (oik.) joi vettä vedenjakelupaikalla Somalian Baidoassa 13. helmikuuta. Somaliassa nälänhätä uhkaa miljoonia ihmisiä. YK:n huhtikuussa julkaiseman tiedotteen mukaan Somalian nälänhädän taustalla on muun muassa huonot sadeolosuhteet ja ruoan hinnan räjähdysmäinen nousu.

4.5. 15:18 | Päivitetty 4.5. 15:25

Akuutista nälästä kärsivien ihmisten määrä kohosi globaalisti viime vuonna noin 40 miljoonalla ihmisellä, tiedottaa YK.

Akuutin nälän kokeneiden määrä nousi arviolta 193 miljoonaan, kun konfliktit, ilmastonmuutos ja talouskriisit tuhosivat tai heikensivät toimeentuloa.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO niin ikään kertoi, että ongelmasta kärsivistä 53 maasta vaikein ruokapula on Kongon demokraattisessa tasavallassa, Etiopiassa, Jemenissä ja Afganistanissa.

Akuutin nälän kanssa elävien määrä on noussut jatkuvasti sen jälkeen, kun FAO, Maailman elintarvikeohjelma ja EU julkaisivat asiasta ensimmäisen raportin vuonna 2016.

Vaikka nyt julkaistussa raportissa ei oteta vielä huomioon Ukrainan tämänvuotista konfliktia, FAO totesi, että Ukrainan sodalla on tuhoisimmat vaikutukset elintarvikekriisin maihin ja maihin, jotka ovat nälänhädän partaalla.

Ukraina ja Venäjä ovat tärkeitä maataloustuotteiden ja lannoitteiden viejiä.

Abdullahi Gorane piteli pienen poikansa kättä sairaalassa Etiopian Godessa huhtikuun 5. päivä. Poikaa hoidetaan aliravitsemuksen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat