Kiinan rakennus­turmassa on kuollut ainakin 26 ihmistä – Nainen pelastettiin raunioista kuuden päivän jälkeen

Viime perjantaina tapahtuneen rakennusturman kuolonuhreja on löytynyt lisää. Raunioista on pelastettu kymmenen ihmistä.

Pelastustyöntekijät kantoivat torstaiaamuna elävänä löydettyä ihmistä sortuneen talon raunioista Changshassa.

5.5. 18:34

Kiinan viime viikolla romahtaneen rakennuksen raunioista on löydetty jo 26 kuollutta. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradio BBC.

Pelastustoimet ovat edelleen käynnissä ja raunioissa uskotaan olevan vielä lisää ihmisiä.

Raunioista on myös pelastettu kymmenen ihmistä. Heistä viimeisin oli raunioissa loukussa peräti kuusi päivää, selviten säännöstelemällä vähää juomavettään. Nainen jopa ohjasi pelastusviranomaisia turvallisesti luokseen, kertoo paikallinen media.

Viime perjantaina romahtanut kuusikerroksinen rakennus sijaitsi Hunanin maakunnan pääkaupungissa Changshassa. Rakennukseen kuului asuntoja sekä muun muassa hotelli ja elokuvateatteri.

Onnettomuuden vuoksi on pidätetty ainakin yhdeksän ihmistä. Heidän joukossaan ovat rakennuksen omistaja ja turvallisuustarkastajia, joita syytetään muun muassa tarkastustulosten väärennyksestä.

Rakennusten romahtaminen ei ole Kiinassa harvinaista heikkojen turva- ja rakennusstandardien sekä viranomaisten korruption vuoksi.

Kiinan presidentti Xi Jinping on vaatinut etsintöjä ”hinnalla millä hyvänsä” ja määrännyt perusteellisen tutkinnan romahdukseen johtaneista syistä.

Myös Changshan pormestari Zheng Jianxin on vannonut, ettei voimia säästeltäisi loukkuun jääneiden ihmisten etsinnöissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat