Kolme ihmistä kuoli ja neljä haavoittui Israelissa Eladiin tehdyssä terrori-iskussa

Terrori-iskussa haavoittui myös kaksi ihmistä, kertoo uutistoimisto AP. Israelissa on tapahtunut viime aikoina useita terrori-iskuja, joissa on kuollut kymmeniä ihmisiä.

Israelilainen poliisi Eladin kaupungin terrori-iskun tapahtumapaikalla.

5.5. 22:36 | Päivitetty 6.5. 5:38

Kolme ihmistä on kuollut Israelissa Eladin kaupungissa tapahtuneessa terrori-iskussa, kertoo uutistoimistot AP ja AFP. Iskussa haavoittui myös neljä muuta ihmistä, joista kaksi vakavasti.

Israelin poliisin mukaan iskusta epäilty pakeni paikalta ajoneuvolla. Poliisi ja turvallisuusjoukot etsivät helikoptereiden ja lennokkien avustamina yhtä tai kahta terroristiksi kuvailtua hyökkääjää.

Israelin puolustusministerin Benny Gantzin mukaan epäiltyjen mahdollinen kulku miehitetylle Länsirannalle aiotaan estää. Tämä viittaa siihen, että hyökkääjien epäillään olevan palestiinalaisia.

Israelilaismedioiden mukaan hyökkääjillä oli käytössään veitsiä tai kirves. Osa mediatiedoista kuitenkin kertoi, että hyökkääjät olisivat käyttäneet ampuma-aseita.

Israelissa on viime viikkoina tapahtunut useita palestiinalaisten ja Israelin arabien tekemiä terrori-iskuja.

”Me saamme terroristit käsiimme ja varmistamme, että he maksavat teostaan”, Israelin pääministeri Naftali Bennet sanoi tiedotteessa.

Torstaina Israelissa vietettiin Jom ha’astsma’utia eli Israelin itsenäisyyspäivää.

Palestiinalaiset muistavat tuolloin Nakbaa eli katastrofia. Vuonna 1948 yli 700 000 palestiinalaista joutui pakenemaan tai tuli karkotetuksi Israelin muodostamisen vuoksi.

Elad sijaitsee lähellä Tel Avivia. Suurin osa Eladin kaupungin asukkaista on haredeja, eli vanhoillisia, konservatiivisia ortodoksijuutalaisia. Myös toinen haredi­enemmistöinen kaupunki Bnei Brak joutui terrori-iskun kohteeksi maaliskuussa.

Maaliskuun 22. päivän jälkeen Israelissa on kuollut eri iskuissa yhteensä 18 ihmistä. Saman ajanjakson aikana Israelin turvallisuusjoukkojen operaatioissa tai iskujen yhteydessä Länsirannalla on kuollut 27 palestiinalaista ja kolme Israelin arabia.

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas tuomitsi Eladissa tapahtuneen israelilaissiviilien surmaamisen varoittaen, että se voi johtaa väkivallan kierteeseen.

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas puolestaan ylisti iskua, mutta ei ottanut sitä nimiinsä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat