Itä-Ukrainan separatisti­alueilla Mariupol-kylttejä vaihdetaan venäjänkielisiin

Mariupolin kaduille on myös palautettu neuvostoaikaisia patsaita.

Donetskin kansantasavallaksi itseään kutsuvan separatistihallinnon työntekijät vaihtoivat Mariupolin kylttejä venäjänkielisiksi torstaina.

6.5. 17:34

VenäjäN-mielisillä separatistialueilla Kaakkois-Ukrainassa on vaihdettu ukrainaksi ja latinalaisin aakkosin kirjoitettuja Mariupol-kylttejä venäjänkielisiin.

Itsenäiseksi julistautuneen Donetskin niin sanotun kansantasavallan johtaja Denis Pušilinin mukaan paikalliset halusivat nähdä todisteita siitä, että Venäjä on tullut jäädäkseen ikuisesti.

Venäjä on yrittänyt viikkojen ajan saada Mariupolin kaupungin täydelliseen hallintaansa. Viimeiset kaupungissa olevat ukrainalaisjoukot ovat linnoittautuneet Azovstalin terästehtaan alueelle, jota Venäjä on viime päivien ajan yrittänyt vallata jatkuvilla pommituksilla ja useissa taisteluissa.

Tehtaan alueella on edelleen myös siviilejä joita on yritetty evakuoida 200 kilometrin päähän Zaporižžjaan.

Liikennemerkkien venäläistäminen ei ole ainoa keino, jolla Itä-Ukrainan miehitetyillä alueilla on pyritty tuomaan ilmi vallanvaihtoa.

Uutiskanava CNN kertoi tänään, että Mariupolin kaduille on palautettu neuvostoajoista muistuttavia patsaita.

Mariupolissa taistelleille venäläis- ja separatistisotilaille puolestaan jaettiin aiemmin tällä viikolla mitaleja ”Mariupolin vapauttamisesta”.

Mariupolin pormestarin paennut neuvonantaja Petro Andrjuštšenko julkaisi Telegram-kanavallaan kuvia, joissa hän sanoo esiintyvän kunnostettuja neuvostomuistomerkkejä.

Andrjuštšenkon mukaan Mariupolissa valmistellaan paraatia 9. toukokuuta vietettävää voitonpäivää varten. Voitonpäivänä Venäjällä juhlitaan voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat