Ukraina: Kaikki naiset, lapset ja vanhukset evakuoitu Azovstalin tehdas­alueelta

7.5. 22:04

Kaikki naiset, lapset ja vanhukset on saatu evakuoitua piiritetyltä Azovstalin tehdasalueelta. Asiasta kertoi Ukrainan varapääministeri Iryna Vereštšuk lauantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Tämä osa Mariupolin humanitaarisesta operaatiosta on päättynyt”, Vereštšuk kirjoitti Telegram-viestipalvelussa.

Azovstalin tehdasalue sijaitsee Mariupolin satamakaupungissa Etelä-Ukrainassa. Vain se alue kaupungista on vielä ukrainalaisjoukkojen hallussa.

Terästehtaan maanalaisia verkostoja hyödyntäen ukrainalaisjoukot ovat pitkään tehneet vastarintaa Venäjän miehitysjoukkoja vastaan. Alueen suojissa on ollut myös lukuisia siviilejä, joita on YK:n ja Punaisen ristin avustuksella pyritty evakuoimaan.

Aikaisemmin lauantaina venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan Donteskin Venäjä-mielinen ”kansantasavalta” ilmoitti, että 50 ihmistä olisi evakuoitu saarretulta tehdasalueelta.

Lisäksi uutismedia CNN raportoi, että Donetskin ”kansatasavallan” tiedonannon mukaan Mariupolista on tänään evakuoitu 152 siviiliä, joiden joukossa on 32 lasta.

Tiedossa ei ole, oliko näissä evakuoiduissa niitä, jotka ovat olleet jumissa Azovstalin tehdasalueella.

Venäjä on myös jatkanut iskujaan Azovstalissa, kertoi puolestaan Ukrainan asevoimien johto.

”Tykistö- ja panssarivaunutulen tukemana (vihollinen) jatkaa rynnäköitään”, ukrainalaisjoukkojen johto kirjoitti Facebookissa tänään julkaistussa tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat