Jopa 60 siviilin pelätään kuolleen koulurakennuksen pommituksessa Itä-Ukrainassa

Lähes kaikki Bilohorivkan kylän asukkaat olivat suojassa koulun kellarissa.

8.5. 15:59

Jopa kuudenkymmenen ihmisen pelätään kuolleen Itä-Ukrainan Bilohorivkassa, jossa venäläiskone pudotti lauantaina pommin paikalliseen koulurakennukseen. Asiasta kertoi Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Haidai.

Hänen kertomustaan ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä, eikä Venäjä ole kommentoinut asiaa, kertoo BBC.

Koulun raunioista on Haidain mukaan löydetty tähän mennessä kahden ihmisen ruumiit. Jopa kuudenkymmenen ihmisen pelätään kuolleen.

Lähes kaikki kylän asukkaat olivat suojautuneet koulun kellariin. Suojassa oli noin 90 ihmistä. Heistä 30 on pelastettu. Pelastettujen joukossa oli seitsemän loukkaantunutta.

Kuolonuhrien lopullinen määrä tiedetään Haidain mukaan vasta sitten, kun rauniot saadaan raivattua.

Koulurakennus romahti pommin räjähtäessä. Se syttyi tuleen, jonka sammuttaminen kesti kolme tuntia, Haidai kertoi viestipalvelu Telegramissa.

Kuva koulun raunioista.

Itä-Ukrainan Luhanskissa käydään parhaillaan kovia taisteluita, kun Venäjän joukot pyrkivät saartamaan ukrainalaisia.

Bilohorivkan kylä sijaitsee lähellä Ukrainan hallitsemaa Severodonetskin kaupunkia, jonka esikaupungeissa oli lauantaina rajuja yhteenottoja. Bilohorivkan kylästä tuli ukrainalaisen sanomalehden Ukrayinska Pravdan mukaan viime viikolla taistelujen keskus.

Venäläiset ovat Haidain mukaan pommittaneet myös naapurikylää Shypilovoa, jossa 11 ihmistä on jäänyt loukkuun pommitetun talon kellariin.

Pommitukset jatkuvat edelleen, mutta pelastajat yrittävät Haidain mukaan päästä paikalle.

Sunnuntaiaamuna Itä-Ukrainassa on kerrottu uusista taisteluista. Venäjän valtiolliset tiedotusvälineet ovat kertoneet separatistilähteisiin viitaten pommituksista Donetskin ja Holmivskyin kaupungeissa.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun mukaan Ukrainassa on hyökkäyssodan alkamisen jälkeen kirjattu ainakin 2 345 siviilin kuolemaa ja 2­919 siviilin loukkaantumista. Tiedot ovat huhtikuulta. Lisäksi tuhansien sotilaiden uskotaan kuolleen tai haavoittuneen kummallakin puolella rintamaa.

Ukrainassa yli 12 miljoonaa ihmistä on jättänyt kotinsa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan 24. helmikuuta. Ukrainasta on lähtenyt 5,7 miljoonaa ihmistä, kun taas 6,5 miljoonan uskotaan jääneen kotiseudulleen.

Suuri osa Luhanskista on ollut venäjänmielisten separatistien hallinnassa kahdeksan vuoden ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat