Pekingin keskeisiin kaupungin­osiin uusia rajoituksia koronan takia, Shanghain sulku­tila tiukkenee

Pekingissä raportoitiin maanantaina yhteensä 49 uutta koronatartuntaa.

Ihmisiä jonotti koronavirustestiin Chaoyangin alueella Pekingissä maanantaina.

9.5. 14:55

Osaa Pekingin asukkaista on kehotettu välttämään tarpeetonta liikkumista kodin ulkopuolella kaupungin koronavirustilanteen takia. Kehotus koskee ainakin keskeisiä Chaoyangin ja Shunyin kaupunginosia. Asukkaita on myös pyydetty olemaan poistumatta näiden kaupunginosien ulkopuolelle.

Viranomaisten mukaan toimenpiteeseen päädyttiin, koska alueen asukkaat eivät olleet noudattaneet voimassaolevia karanteenimääräyksiä, South China Morning Post kertoo.

Lehden mukaan ihmisiä on kehotettu työskentelemään kotoa käsin. Myös yrityksiä ja julkisia tiloja, kuten teattereita ja ravintoloita, on käsketty sulkemaan ovensa. Chaoyang on Pekingin kaupallinen keskus ja siellä sijaitsee muun muassa lukuisia suurlähetystöjä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Pekingissä raportoitiin maanantaina yhteensä 49 uutta koronavirustartuntaa. Luku on kansainvälisellä mittapuulla pieni, mutta koronaviruksen suhteen nollatoleranssiin pyrkivälle Kiinalle se on syy asettaa tiukkojakin rajoituksia.

Nyt asetettujen rajoitusten pelätään johtavan koko Pekingin kattavaan sulkutilaan. 25 miljoonan asukkaan Shanghaissa koronasulku on kestänyt jo useita viikkoja.

CNN kertoi maanantaina, että Shanghain koronarajoituksia on viikonlopun aikana tiukennettu entisestään. Jopa negatiivisen koronatestituloksen saaneet voivat CNN:n mukaan joutua karanteeniin.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt päivityksiä, joiden mukaan kokonaisia kerrostaloja asukkaineen on asetettu karanteeniin yhden koronatapauksen vuoksi.

Lue lisää: ”Kamala sanoa näin, mutta meidän bisnes on pyörinyt tosi hyvin” – Shanghain korona­sulku aiheuttaa arvaamattomia tilanteita suomalais­yrityksille

Oikaisu 10.5. kello 6.49: Osaa pekingiläisistä on kehotettu työskentelemään kotoa käsin ja välttämään tarpeetonta liikkumista. Kyseessä ei kuitenkaan ole määräys, joka velvoittaisi ihmisiä pysymään kotona, kuten uutisesta saattoi aiemmin ymmärtää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat