Ainakin viisi kuollut ja lähes 200 loukkaantunut Sri Lankan levottomuuksissa – pääministeri erosi ja kansanedustaja ampui mielenosoittajia

Sri Lanka on ajautunut koko itsenäisyytensä ajan pahimpaan talouskriisiin.

Mielenosoittajia Sri Lankan pääministerin Mahinda Rajapaksan virka-asunnolla Colombossa maanantaina.

9.5. 13:52 | Päivitetty 9.5. 19:06

Viranomaisten mukaan ainakin viisi ihmistä on kuollut ja lähes 200 loukkaantunut maanantaina Sri Lankassa tapahtuneissa levottomuuksissa. Maa on kärsinyt koko itsenäisyytensä ajan pahimmasta talouskriisistä, joka on aiheuttanut sähkökatkoksia sekä pulaa ruuasta, polttoaineesta ja lääkkeistä.

Sri Lankan pääministeri Mahinda Rajapaksa erosi tehtävästään aiemmin päivällä levottomuuksien takia.

Uutistoimisto AFP kertoo, että pääministeripuolueen kansanedustaja Amarakeerthi Athukorala ampui maanantaina kaksi ihmistä, haavoitti viittä ja tappoi sen jälkeen itsensä pääkaupunki Colombossa. Tilanne oli saanut alkunsa, kun Athukoralan auton oli saartanut tuhansien ihmisten joukko.

Väkivaltaiset mellakat alkoivat maanantaina, kun tuhannet kepein ja mailoin aseistautuneet presidentti Gotabaya Rajapaksan kannattajat hyökkäsivät jo toista kuukautta presidentinkanslian luona majaansa pitäneiden mielenosoittajien kimppuun. Eronpyyntönsä lähettänyt pääministeri on presidentti Rajapaksan isoveli.

Poliisi julisti Colomboon välittömästi ulkonaliikkumiskiellon ja ampui mellakkaan kyynelkaasulla ja vesitykeillä.

Yhdysvaltain Sri Lankan -suurlähettiläs tuomitsi hyökkäykset rauhanomaisten mielenosoittajien kimppuun ja vaati viranomaisia aloittamaan heti tutkinnan tapahtumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat