Sotilas­asiantuntija lyttää ajatuksen liikekannalle­panosta Venäjän tv:ssä: ”Meillä ei ole reservejä, lentäjiä tai lentokoneita”

Eläköityneen eversti Mihail Hodarjonokin mukaan reserviläisten kutsuminen Ukrainan sotaan vanhoilla varusteilla ei olisi oikein.

Venäläisiä sotilasajoneuvoja Venäjällä vuonna 2015.

9.5. 16:57

Sodan julistaminen ja liikekannallepano Venäjällä ei käytännössä auttaisi Ukrainassa sotivien joukkojen tilannetta, venäläinen sotilasasiantuntija ja eversti-evp Mihail Hodarjonok kritisoi Venäjän tv:n ykköskanavalla viikonloppuna.

Hodarjonokin mukaan Venäjän armeijalla ei ole sen paremmin kaitsijoita palvelukseen kutsutuille kuin kunnollista, modernia sotakalustoa sotilaiden käyttöön. Niinpä liikekannalle­panosta ei olisi juuri hyötyä.

Venäjän mediaa seuraavan Russian Media Monitorin perustanut toimittaja Julia Davis julkaisi Hodarjonokin puheenvuorosta pätkän viestipalvelu Twitterissä.

Hodarjonokin mukaan nykytilanteessa riittävästi varustettujen joukkojen saaminen tositoimiin rintamalle veisi kuukausista vuosiin.

”Kuinka pian liikekannallepanon jälkeen saamme ensimmäisen hävittäjäilmailu­rykmentin? Saisimme sen uudeksivuodeksi”, Hodarjonok toteaa.

”Meillä ei ole reservejä, lentäjiä tai lentokoneita, joten liikekannallepano ei juuri auttaisi.”

Hodarjonokin mukaan laivoja saataisiin käyttöön kahden vuoden päästä, jos tilaukset tehtäisiin ja tuotanto aloitettaisiin heti. Uusi panssarivaunu­divisioona voisi olla mahdollista perustaa kolmessa kuukaudessa.

”Eikä sitä olisi varustettu modernilla aseistuksella, koska meillä ei ole moderneja aseita tai varusteita reserveissä”, hän sanoo videolla.

”Ihmisten lähettäminen entisaikojen aseilla 2000-luvun sotaan [sotilasliitto] Naton kansainvälisen tason aseita vastaan ei olisi oikein.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat