Neljä kuoli ja kymmeniä loukkaantui kyynelkaasu­kanisterin räjäytyksestä alkaneessa joukko­paniikissa Boliviassa

Poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä.

10.5. 8:51

Neljä ihmistä on kuollut ja yli 70 loukkaantunut yliopistolla tapahtuneessa joukkopaniikissa Boliviassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Tapaus sattui Tomás Fríasin yliopistolla Potosin kaupungissa. Opiskelijat olivat kokoontuneet yliopiston suljetulle urheilukentälle seuraamaan yliopiston edustajistovaaleja.

Opiskelijoiden keskuudessa oli syntynyt kiivasta keskustelua, ja joukkopaniikki sai alkunsa, kun yksi opiskelijoista oli räjäyttänyt urheilukentällä kyynelkaasukanisterin.

Paikallisten viranomaisten mukaan loukkaantuneista viisi joutui tehohoitoon. Monet olivat saaneet useita vammoja ja murtaneet luitaan. Yhden ihmisen kerrotaan tukehtuneen kuoliaaksi.

Poliisi on pidättänyt kaksi epäiltyä, joista toinen on kyynelkaasukanisterin räjäyttänyt henkilö ja toinen tilaisuuden järjestämiseen osallistunut opiskelijapoliitikko.

AFP:n mukaan opiskelijoiden väliset yhteenotot eivät ole Boliviassa harvinaisia. Viime vuoden maaliskuussa 12 opiskelijaa kuoli, kun kaide romahti opiskelijoiden joukkokokoontumisen yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat