Prinssi Charles puhui parlamentin avajaisissa ensimmäistä kertaa

Vuodesta 1952 asti Britanniaa hallinnut kuningatar Elisabet on jättänyt parlamentin avajaiset väliin vain kahdesti aikaisemmin

Prinssi Charles puhui Britannian parlamentin avajaisissa tiistaina.

10.5. 14:29

Britannian prinssi Charles piti perinteisen parlamentin avajaispuheen ensimmäistä kertaa äitinsä, kuningatar Elisabetin puolesta. Tiistai-iltapäivänä pidetyssä puheessa käsiteltiin muun muassa koulutus-, energia- ja talouskysymyksiä.

Vuodesta 1952 asti Britanniaa hallinnut kuningatar Elisabet on jättänyt parlamentin avajaiset väliin vain kahdesti aikaisemmin, BBC kertoo. Kumpanakin kertana hän oli raskaana. Edellisen kerran kuningatar ei osallistunut avajaisiin vuonna 1963, kun hän odotti prinssi Edwardia.

Paikalla Charlesin kanssa olivat myös hänen vanhin poikansa prinssi William ja hänen vaimonsa, herttuatar Camilla.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla kävelivät maanantaina Imperial State Crownin takana. Imperial State Crown on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kruununjalokivistä. Pariskunnan takana käveli prinssi Charlesin poika, prinssi William.

Maanantaina Buckinghamin palatsi tiedotti kuningattaren jättävän avajaiset väliin. Buckinghamin palatsista tulleen tiedotteen mukaan 96-vuotiaalla kuningattarella on ollut toistuvia liikkuvuusongelmia.

Elisabet on jättänyt viime kuukausina väliin useita julkisia esiintymisiä terveyssyiden takia. Reuters kertoo, että viime syksynä kuningatar vietiin sairaalaan yhdeksi yöksi. Syytä ei ole täsmennetty. Elisabet oli myös pitkään toipilaana saatuaan korona­tartunnan helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat