Israelin ratsioista raportoinut toimittaja ammuttu Länsi­rannalla, EU ja Yhdysvallat vaativat tapauksen tutkimista

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Israelin joukot ampuivat toimittaja Shireen Abu Aklehia päähän työkomennuksella.

Toimittaja Shireen Abu Aklehin Palestiinan lippuun käärittyä ruumista kannettiin kadulla Länsirannalla keskiviikkona.

11.5. 9:41 | Päivitetty 11.5. 21:10

Mediayhtiö Al-Jazeeran toimittaja ammuttiin keskiviikkona Israelin miehittämällä Länsirannalla, kertovat uutistoimistot ja Al-Jazeera.

Palestiinan terveysministeriön mukaan Israelin joukot ampuivat toimittaja Shireen Abu Aklehia päähän, kun hän oli Jeninin kaupungissa raportoimassa Israelin tekemistä ratsioista. Myös uutistoimisto AFP:n kuvaajan mukaan Abu Aklehin ampuivat nimenomaan israelilaisjoukot.

51-vuotias Abu Akleh oli työskennellyt Al-Jazeeran arabiankielisissä uutisissa vuodesta 2000.

Qatarissa päämajaansa pitävän Al-Jazeeran mukaan kuoleman yksityiskohdat ovat vielä epäselviä, mutta videoilla näkyy, että luoti osui Abu Aklehia päähän.

”Toistaiseksi tiedämme, että Palestiinan terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet hänen kuolemastaan”, kommentoi Al-Jazeeran Nida Ibrahim.

”Kuten voitte kuvitella, tämä on šokki journalisteille, jotka työskentelivät hänen kanssaan.”

Israelin armeija vahvisti, että se ”suoritti operaation” varhain keskiviikkona Jeninin pakolaisleirillä ja että joukkojen ja ”epäiltyjen” välillä oli tulitaistelu, AFP kertoo.

Israel on lisännyt joukkojaan alueella, sillä se syyttää Jeninin asukkaita viime aikoina Israelissa tehdyistä iskuista.

Israel kertoo tutkivansa parhaillaan, loukkaantuiko keskiviikkoaamun tulituksessa toimittajia, ”mahdollisesti palestiinalaisten luodeista”.

Yhdysvaltain YK-suurlähettilään Linda Thomas-Greenfieldin mukaan toimittajan kuolema on selvitettävä puolueettomassa tutkimuksessa, johon molemmat osapuolet osallistuvat.

EU puolestaan tuomitsi toimittajan kuoleman ja muistutti, että työtään tekevien toimittajien suojeleminen on kriisialueilla ensiarvoisen tärkeää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat