Palestiinalaiset kieltäytyvät tutkimasta Al-Jazeeran toimittajan kuolemaa yhdessä Israelin kanssa

Toimittaja Shireen Abu Akleh kuoli Israelin ratsiassa Jeniniin Länsirannalla.

Palestiinalaisia mielenosoittajia Gazassa torstaina. He pitelevät ammutun toimittajan Shireen Abu Aklehin kuvaa.

12.5. 14:17 | Päivitetty 13.5. 17:55

Palestiinalaiset kieltäytyivät tutkimasta Al-Jazeeran tunnetun toimittajan Shireen Abu Aklehin kuolemaa yhdessä Israelin kanssa.

Abu Akleh kuoli Israelin ratsiassa Jeniniin Länsirannalla. Israel vetosi julkisesti palestiinalaisiin viranomaisiin, jotta he luovuttaisivat surmanluodin Israelille ja tutkisivat Abu Aklehin kuoleman yhdessä Israelin kanssa. Molemmat osapuolet ovat syyttäneet toisiaan toimittajan surmaamisesta.

Silminnäkijöiden mukaan Abu Aklehilla oli kuollessaan yllään luotiliivit ja kypärä kansainvälisin press-tunnuksin, joista hänet voitiin tunnistaa toimittajaksi.

Palestiinalaisviranomaiset sanoivat palestiinalaisten tutkivan Abu Aklehin kuoleman ja tiedottavan sitten tuloksista.

”Suoritamme tutkimuksen täysin riippumattomasti”, sanoi Hussein al-Sheikh palestiinalaishallinnosta Twitterissä AFP:n mukaan.

”Kerromme tuloksista hänen perheelleen, Yhdysvalloille, Qatarille ja kaikille viranomaisille ja yleisölle. Kaikki seikat, todistusaineisto ja silminnäkijät vahvistavat, että Israelin erikoisjoukot murhasivat hänet”, al-Sheikh kirjoitti.

Ruumiinavaus ja oikeuslääketieteellinen tutkimus suoritettiin Nablusissa Länsirannalla tunteja hänen kuolemansa jälkeen, mutta tuloksia ei ole julkistettu.

Tuhannet palestiinalaiset osallistuivat torstaina Abu Aklehin muistotilaisuuteen Länsirannalla. Hänen hautajaisiaan vietetään perjantaina Itä-Jerusalemissa, missä hän on syntynyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat