Eläköitynyt venäläis­eversti perui aiempia suoria puheitaan Venäjän armeijan epä­onnistumisista

Eläkkeellä oleva eversti Hodarjonok laukoi Rossija 1 -kanavan ajankohtaisohjelmassa pessimistisiä arvioita Venäjän sodankäynnin sujumisesta.

Kuvakaappaus Mihail Hodarjonokin esiintymisestä Rossija 1 -kanavalla käyttäjän @BBCSteveR Twitter-tililtä.

19.5. 8:42

Suorasukaisilla kommenteillaan Venäjän televisiossa hätkähdyttänyt entinen eversti Mihail Hodarjonok on perunut puheitaan valtaisan mediahuomion jälkeen.

Eläkkeellä oleva eversti Hodarjonok laukoi Rossija 1 -kanavan ajankohtaisohjelmassa pessimistisiä arvioita Venäjän sodankäynnin sujumisesta.

Hän muun muassa sanoi, että Ukraina kykenee kutsumaan puolustussotaansa miljoona sotilasta ja että Venäjän tilanne vain huononee.

Päivä kommenttiensa jälkeen Hodarjonok esiintyi taas Venäjän valtiontelevisiossa. Tällä kertaa hän sanoi, että puheet Ukrainan kyvykkyydestä vastahyökkäykseen ovat "suurta liioittelua". Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

"Ja mitä tulee [Venäjän armeijan] ylimpään johtoon, on kaikki syyt uskoa, että näiden suunnitelmien toteuttaminen tulee pian lähitulevaisuudessa antamaan Ukrainalle epämiellyttävän yllätyksen."

Lisäksi hän sanoi, että Ukraina ei tule lähikuukausina saamaan ilmaherruutta alueellaan ja Mustanmeren herruus on kokonaan poissuljettu vaihtoehto.

Lue lisää: Entisen everstin ulostulo Venäjän tv:ssä hämmentää: Poikkeuksellisen kriittinen ja realistinen arvio sodasta veti suositun ohjelman muut panelistit hiljaisiksi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat