Pekingiläisellä asuinalueella todettiin parissa päivässä 26 uutta korona­tartuntaa – yli 13 000 ihmistä pakotettiin karanteeni­hotelleihin

Kiinan nollatoleranssi koronaviruksen hoitoon on tarkoittanut muun muassa pitkiä karanteeneja ja maan rajojen pysymistä tiukasti kiinni.

Terveystyöntekijät olivat pukeutuneet suojavarusteisiin työskennellessään eristykseen määrätyn pekingiläisen asuinalueen portilla keskiviikkona.

21.5. 13:32

Pekingiläiseltä asuinalueelta on määrätty yli 13 000 ihmistä karanteenihotelleihin, kertoo uutistoimisto AFP.

Määräys tehtiin sen jälkeen, kun alueella todettiin 26 uutta koronavirustapausta muutaman päivän sisään.

”Asiantuntijat ovat määränneet, että kaikki Nanxinyuanin asuinalueen suorittavat keskitetyn karanteenin seitsemän päivän ajan alkaen toukokuun 21. päivän keskiyöstä”, Chaoyangin kaupunkipiirin viranomaiset tiedottivat.

Asukkaille kerrottiin, että heidän asuntonsa desinfioidaan karanteenin aikana.

Kieltäytyminen karanteenista johtaa viranomaisten mukaan juridisiin toimenpiteisiin.

Kiinalainen sosiaalisen median palvelu Weibo täyttyi alueen asukkaiden päivityksistä, joissa sadat ihmiset jonottivat matkalaukkujensa kanssa busseihin pääsyä.

”Jotkut meistä ovat olleet sulkutilassa 28 päivän ajan huhtikuun 23. päivästä alkaen ja olemme kaikki saaneet negatiivisen testituloksen koko sen ajan”, yksi asukas kirjoitti Weibossa.

Toiset asukkaat nostivat esiin huolen siitä, miten vanhukset tai nuorten lasten vanhemmat selviävät pakkokaranteenista.

Lauantaiaamuun mennessä aihetunniste ”kaikki Nanxinyuanin asuinalueen asukkaat raahattiin karanteeniin” oli estetty Weibossa.

Pekingissä todettiin uutistoimisto Reutersin mukaan 63 uutta koronatartuntaa viimeisen 24 tunnin aikana. Yhteensä kaupungissa on todettu 1 399 tapausta huhtikuun 22. päivästä alkaen. Kaupungin ravintolat, koulut ja turistikohteet on toistaiseksi suljettu.

Pekingiläiset Weibon käyttäjät ovat huolissaan siitä, että kaupungissa otetaan askelia Shanghain viitoittamalla tiellä. Shanghaissa ihmiset ovat paikoin olleet sulkutilassa jopa kuukausia, mikä on puolestaan johtanut muun muassa ruuan puutteeseen ja ongelmiin saada terveydenhuollon palveluita. Myös Kiinan rajat ovat pysyneet tiukasti kiinni maan tiukan koronaviruspolitiikan takia.

Viime kuussa tuhannet negatiivisen testituloksen saaneet shanghailaiset siirrettiin väliaikaisiin karanteenikeskuksiin satojen kilometrien päähän kaupungista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat