Mediatiedot: Putinin molemmat tyttäret eronneet ja löytäneet uudet puolisot

Venäjän presidentti sai vävyikseen kaasufirman sisäänostajan ja ammattitanssijan. Putinista on tullut kolminkertainen isoisä.

Igor Zelenski ja Jevgeni Nagornyi.

23.5. 13:37

Huhtikuun alussa Yhdysvaltain pakotelistoille joutuneet Venäjän presidentin Vladimir Putinin aikuiset tyttäret ovat molemmat eronneet ja menneet tahoillaan uuteen avoliittoon. Asiasta kertoo uutissivusto Meduzan, uutissivusto Nastojaštševo vremenin ja tutkivan journalismin ryhmän Dossierin yhteisselvitys.

Molemmat Putinin uudet vävyt ovat saaneet perheenlisäystä, joten yhteensä presidentillä on kolme lastenlasta. Tyttäriensä äidistä Ljudmila Putinasta vuonna 2013 eronnut Putin ei ole kommentoinut omaansa tai tytärtensä perhe-elämää millään tavalla. Tytärten nykyiset nimet ja ammatitkin ovat venäläisten tutkivien journalistien esiin kaivamia tietoja.

Lue lisää: Pakotelistalle joutuneet Putinin tyttäret ovat tehneet uraa ja rahaa Moskovassa – tämä kaikki heistä tiedetään

Putinin vanhempi tytär Marija Vorontsova, 37, avioitui kesällä 2008 Hollannissa hollantilaisen liikemiehen Jorrit Faassenin, 42, kanssa. Pariskunta asui Voorschotenissa Haagin koillispuolella vuoteen 2014 saakka, kunnes malesialaisen matkustajakoneen tuho Itä-Ukrainan yllä sai naapuruston hermostumaan pariskuntaan, joka muutti Moskovaan.

Marija Vorontsova esiintyi videohaastattelussa PIetarin talousfoorumissa 2019.

Faassen-sukunimeä käyttänyt Vorontsova synnytti mediatietojen mukaan pojan Hollannissa vuonna 2012. Jorrit Faassen työskenteli Moskovassa Gaspromin palveluksessa, Vorontsova puolestaan lääketieteellisessä instituutissa tutkijana.

Pariskunnan erosta on huhuttu jo neljän vuoden ajan mutta sukset näyttävät menneen ristiin jo aiemmin. Uutissivusto Nastojaštševo vremenin selvityksen mukaan Vorontsova ja hänen uusi avopuolisonsa Jevgeni Nagornyi saivat pojan jo huhtikuussa 2017. Vorontsova ja Nagornyi kuvattiin yhdessä Vorontsovan ystävättären häissä Sardiniassa 2019.

Puolisoaan kolmisen vuotta nuorempi Nagornyi on kotoisin moskovalaisesta lähiöstä ja opiskeli tullivirkamieheksi. Nykyisin hän työskentelee raaka-aineiden ja laitteiden sisäänostosta vastaavana päällikkönä kaasuyhtiö Novotekissä, josta hän nosti vuoden 2018 tietojen mukaan noin kymmenentuhannen euron suuruista kuukausipalkkaa.

Nagornyi on ostanut Tretjakovin gallerian naapurista Moskovan keskustasta 258 neliön kerrostalohuoneiston, jonka markkinahinnaksi välittäjät arvioivat vajaat 4,5 miljoonaa euroa. Asuntoon kuuluu neljä autopaikkaa.

Tutkivien journalistien kaivamat tiedot paljastavat, että asuntoon on tilattu toimituksia sekä Jandeks-ruokapalvelusta että Sdek-kuriiripavelusta paitsi Igor Nagornyin ja ”Marija Nagornajan” nimillä myös Jorrit Faassenille. Tiedoista ei käy selville, ovatko Vorontsovan nykyinen ja entinen siippa tehneet tilauksia samaan vai eri aikaan.

Presidentin nuorempi tytär Katerina Tihonova, 35, avioitui näyttävissä häissä Igoran urheilukeskuksessa Raudussa Karjalan kannaksella 2008 liikemies Kirill Šamalovin kanssa. Fyysikko ja matemaatikko Tihonova johtaa Moskovan yliopiston Innopraktika-tiedekeskusta. Puolison isä Nikolai Šamalov on Putinin pitkäaikainen ystävä.

Katerina Tihonova esiintyi Pietarin talousfoorumissa 2021.

Tihonovan ja Šamalovin avioero astui voimaan 2018. Selvitysten mukaan tanssia harrastava Tihonova oli tapaillut jo aiemmin moskovalaista ammattitanssijaa ja teatterijohtajaa Igor Zelenskiä, 52. Selvitysten mukaan pariskunnalle syntyi tytär loppuvuonna 2017 ja Zelenski tunnusti isyytensä seuraavan vuoden maaliskuussa.

Zelenski työskenteli vuodesta 2016 lähtien aina kuluvaan kevääseen saakka Baijerin valtionoopperan taiteellisena johtajana. Työtoverit pitivät Zelenskiä pätevänä vaikka hänen ”puheestaan puolet oli pelkkää kiroilua”. Zelenski on kotoisin venäläisestä upseeriperheestä. Suhde Tihonovaan tuli julki vasta viime viikolla. Zelenski on edelleen virallisesti naimisissa ballerina Jana Serebrjakovan kanssa.

Venäläiskoomikot Vladimir Krasnov ja Aleksei Stoljarov eli taiteilijanimet Vovan ja Lexus soittivat viikko sitten huijauspuhelun Müncheniin oopperanjohtaja Serge Dornylle. Dorny paljasti, että Zelenski sai potkut Venäjän Ukrainan-hyökkäyksen vuoksi. Asiasta kertoo Radio Free Europe.

Tyhjän päälle Putinin uusi vävy ei putoa. Hänen kerrotaan saaneen jo pestin Krimille Sevastopolin oopperan johtoon. Putin määräsi uuden oopperan rakennettavaksi laivastokaupunkiin ja valmista pitäisi olla ensi vuonna.

Putinin tyttärien exät ja Šamalov ja Faassen tulevat moskovalaislähteiden mukaan hyvin toimeen keskenään. Faassenilla ei ole lähipiirin mukaan aikomustakaan muuttaa takaisin Hollantiin, jossa hän epäilemättä joutuisi jatkuvan julkisuuden kohteeksi.

Putinin tytärten tänä vuonna 64 vuotta täyttänyt äiti on nykyisin nimeltään Ljudmila Otšeretnaja, sillä hän avioitui 2016 itseään kaksikymmentä vuotta nuoremman liikemiehen Artur Otšeretnyin kanssa. Julkisuudessa on viime aikoina liikkunut huhuja pariskunnan erosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat