Pfizerin mukaan sen koronarokote sopii myös alle 5-vuotiaille

Pfizerin mukaan rokotetta voidaan antaa lapsille puolen vuoden iästä lähtien.

Pfizer-BioNTech COVID-19 rokotetta Lintuvaaran rokotuspisteessä Espoossa 23. huhtikuuta 2021. Pfizerin mukaan sen koronarokote sopii myös alle 5-vuotiaille lapsille.

23.5. 16:13

Lääkeyritys Pfizer kertoi maanantaina, että sen ja Biontechin koronarokote on turvallinen ja tehokas myös alle 5-vuotiailla lapsilla, jos rokotetta annetaan kolme annosta.

Pfizerin mukaan sen rokotetta voisi antaa lapsille puolen vuoden iästä lähtien. Alle viisivuotiaille annettava rokoteannos on noin yksi kymmenesosa aikuisten annoksesta.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) on määrä päättää kesäkuussa, hyväksyykö se koronarokotteen käytön myös pienimmillä lapsilla.

Monissa maissa kaikkien pienimpiä lapsia ei ole rokotettu koronaa vastaan. Kesäkuussa FDA:n on määrä arvioida myös Modernan koronarokotteen käytön sallimista alle 6-vuotiailla lapsilla.

FDA:n oli määrä arvioida Pfizerin rokotteen sallimista pikkulapsille jo helmikuussa, mutta tuolloin havaittiin, että kaksi rokoteannosta ei antanut vielä riittävää suojaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat