Ex-presidentti Donald Trump NRA:n tapahtumassa: Texasin koulu­surman syynä on ”pahuus”, ei aseet

Trump syyttää demokraattipuoluetta Texasin kouluampumisen politisoinnista.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump puhui aselobbausjärjestö NRA:n konferenssissa Texasin Houstonissa perjantaina.

28.5. 2:09 | Päivitetty 28.5. 5:27

Yhdysvalloissa aselobbausjärjestö NRA:n konferenssissa puhunut maan entinen presidentti Donald Trump sanoi Texasin kouluampumisen johtuneen ”täydellisestä pahuudesta”.

Trump puhui noin tunnin verran Texasin Houstonissa järjestetyssä konferenssissa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

”Pahuuden olemassaolo maailmassamme ei ole syy riisua aseista lainkuuliaisia kansalaisia. Pahuuden olemassaolo on parhaita syitä aseistaa lainkuuliaisia kansalaisia”, Trump sanoi puheessaan.

Uvalden tiistaisessa kouluampumisessa Texasissa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa.

Republikaani Trump syytti tapauksen politisoinnista demokraatteja. Yhdysvalloissa demokraatit ovat pitkään esittäneet kiristyksiä aselakeihin.

Ex-presidentin mukaan syitä joukkoampumisille eivät ole aseet, vaan mielenterveysongelmat, koulujen kurinpitotoimien riittämättömyys ja perinteisten perhearvojen rappeutuminen.

Hän kritisoi puheessaan myös Yhdysvaltain Ukrainalle antamia apupaketteja ja sanoi, että rahat olisi pitänyt käyttää koulujen turvallisuustoimiin.

”Jos Yhdysvalloilla on varaa lähettää 40 miljardia dollaria Ukrainaan, meidän pitäisi pystyä pitämään lapsemme turvassa kotimaassa”, Trump sanoi.

Puheen loppupuolella Trump kritisoi lisäksi nykyisen presidentin Joe Bidenin ja demokraattien harjoittamaa politiikkaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat