Ukrainan sodassa mainetta niittäneet Bayraktar-lennokit kehitettiin kurdien PKK-puoluetta vastaan – Niiden avulla Turkki valtaa kurdi­ryhmiltä yhä enemmän tilaa

Lennokkien seurauksena PKK:n taistelijoita kuolee konfliktissa aiempaa enemmän, kertoo ajatushautomo ICG. Iskuissa kuolee jatkuvasti myös siviilejä.

Selçuk Bayraktar (keskellä vasemmalla), Sumeyye Bayraktar, Emine Erdogan ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan Technofest-tapahtumassa Istanbulissa syyskuussa 2019. Sumeyye Bayraktar on Selçukin vaimo ja presidentti Erdoğanin nuorin tytär.

4.6.2022 2:00 | Päivitetty 4.6.2022 16:11

Ukrainan sota on nostanut maailmanmaineeseen turkkilaiset Bayraktar-lennokit. TB2-lennokkien arvioidaan muuttaneen konfliktin suuntaa Ukrainan eduksi, sillä ne ovat vahvistaneet Ukrainan puolustusta Venäjän hyökkäyssotaa vastaan.

Lennokille on omistettu jopa oma Bayraktar-laulu, jota on käytetty informaatio­vaikuttamisessa. Julkisuudessa on kerrottu myös kansain­välisestä joukkorahoitus­kampanjasta, jossa haluttiin hankkia Ukrainalle yksi lennokki lisää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat