Stoltenberg: Suomi, Ruotsi ja Turkki neuvottelevat Brysselissä lähipäivinä

Naton pääsihteeri alustaa neuvotteluja Suomen ja Ruotsin jäsenyyden mahdollistamiseksi.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg puhui keskiviikkona lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministeriössä.

1.6. 19:20 | Päivitetty 1.6. 19:21

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi keskiviikkona kokoavansa lähipäivinä Brysseliin neuvottelemaan korkeita edustajia Suomesta, Ruotsista ja Turkista.

”Olen läheisissä yhteyksissä Turkin presidentti Erdoğanin ja Suomen ja Ruotsin johtajien kanssa”, Stoltenberg sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan lehdistö­tilaisuudessa Washingtonissa tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin.

Stoltenbergin järjestämässä kokoontumisessa pyritään eittämättä hakemaan ratkaisua Turkin vastahankaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä kohtaan. Turkki väittää Suomen ja Ruotsin suhtautuvan liian myötämielisesti kurdijärjestöihin, joita Turkki pitää terroristisina ja uhkana kansalliselle turvallisuudelleen. Turkilla on kaikkien muiden Naton jäsenmaiden tavoin mahdollisuus estää uusien jäsenmaiden ottaminen sotilasliittoon.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi keskiviikkona, miten Suomen ja Ruotsin Nato-keskustelut Turkin kanssa ovat edenneet. Tällä viikolla varsinaista käännettä asiassa ei ole tapahtunut, vaan Turkin vastustus jatkuu.

Haavisto ei kuitenkaan usko, että kyse on lopullisesta umpikujasta, vaan ”hermoja raastavasta tilanteesta”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat