Boris Johnsonille buuattiin kuningattaren juhla­viikonlopun jumalan­palveluksessa

Britit buuasivat tänään kuningattaren kiitospäivän jumalanpalvelukseen saapuneelle pääministeri Boris Johnsonille. Oppositio on vaatinut pääministeriä eroamaan tämän taannoisten koronajuhlien vuoksi.

3.6. 16:01

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia tervehdittiin buuauksilla, kun hän saapui tänään Lontoon St. Paulin katedraalille kuningatar Elisabetin kunniaksi järjestettyyn kiitospäivän jumalanpalvelukseen. Asiasta kertovat muiden muassa uutistoimisto Reuters ja Britannian paikallinen media.

Buuaukset kertovat kasvavasta tyytymättömyydestä, jota eroamaan vaadittu pääministeri kohtaa.

Oppositiopoliitikot ovat laajalti vaatineet Johnsonia eroamaan tämän koronajuhlaskandaalin jälkeen. Sekä Johnson että useat muut virkamiehet rikkoivat toukokuussa 2020 tiukkaa koronasulkua, jonka hänen oma hallituksensa oli määrännyt pandemian aikana. Tällöin Johnson järjesti satojen ihmisten juhlat pääministerin virka-asunnollaan Downing Streetillä.

Jälkeenpäin hän on selitellyt, että uskoi osallistuneensa työtilaisuuksiin. ”Kadun syvästi tapahtunutta”, hän sanoi viime viikolla lehdistötilaisuudessa.

Mielipidekyselyiden mukaan Johnsonin kannatus on vajonnut, ja kasvava määrä myös hänen oman puolueensa edustajista vaatii pääministerin eroa.

Lue lisää: Boris Johnson pyysi taas koronajuhlia anteeksi, mutta ei aio erota: Tehtäväni on jatkaa

Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ Newsin uutispalvelun Twitter-postauksesta näkyy ja kuuluu, kuinka Johnson nousee autosta vaimonsa Carrie Johnsonin kanssa ja alkaa nousta katedraalin portaita, kun buuaukset alkavat. Jotkut väkijoukossa kuuluvat buuausten alkamisen jälkeen myös hurraavan ja taputtavan Johnsonille.

Entiset pääministerit Tony Blair ja David Cameron saivat kohteliaat taputukset saapuessaan paikalle.

Poliitikot saapuivat paikalle ennen kuninkaallista perhettä. Kuningatar seurasi jumalanpalvelusta kotoaan Windsorin linnasta. Kuningatar ei osallistu tänään ohjelmaan eilisen rasituksen vuoksi.

Britanniassa alkoi torstaina neljä päivää kestävä juhlaviikonloppu, kun 96-vuotiaan kuningatar Elisabetin 70-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi.

Pitkään viikonloppuun huipentuva juhlavuosi tunnetaan nimellä Platinum Jubilee eli platinajuhlat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat