Harvinainen albiino kilpikonnan poikanen syntyi sveitsiläisessä eläintarhassa

Albinismia ei ole aiemmin havaittu galápagoksen­jättiläis­kilpikonnilla tai muilla normaalisti väriltään mustilla kilpikonnilla.

Albiino galápagoksenjättiläiskilpikonna kuvattuna emonsa kanssa. Lajin kilpikonnat ovat täysikasvuisina noin 1,2 metriä pitkiä ja jopa yli 300 kilon painoisia.

3.6. 23:14

Sveitsiläisessä eläintarhassa on syntynyt harvinainen albiino galápagoksen­jättiläis­kilpikonna, kertoo uutistoimisto AFP. Toukokuussa syntynyt albiinokilpikonna esiteltiin tänään perjantaina yleisölle.

Harvinaisella kilpikonnanpoikasella on vaalea iho ja punaiset silmät. Se painaa noin 50 grammaa ja mahtuu kämmenelle.

Normaalisti galápagoksen­jättiläis­kilpikonnnat ovat väritykseltään mustia.

Albinismi on perinnöllinen ominaisuus, joka johtuu hyvin vähästä tai olemattomasta melaniini­pigmentin muodostumisesta. Melaniini määrittää ihon, hiusten ja silmien värin.

Albinismia ei ole koskaan aiemmin havaittu kilpikonnalajilla, joka on tavallisesti väriltään musta, kertoo AFP.

Alle kuukauden ikäinen galápagoksenjättiläis­kilpikonna painaa noin 50 grammaa.

Eläintarhan omistaja Philippe Morel kuvaili albiinon galápagoksen­jättiläis­kilpikonnan olevan ”ihmeellinen yksilö eläintieteelle”. Morel totesi, että luonnossa albiinokilpikonnan elinaika saattaisi olla vain muutaman viikon, mutta toivon mukaan nyt syntynyt poikanen elää pidempään. Galápagoksenjättiläis­kilpikonnat voivat elää yli 200-vuotiaiksi.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto on määritelly galápagoksenjättiläis­kilpikonnat erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Noin 23 000 yksilön arvioidaan elävän Galápagossaarien alueella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat