Kahden karhun hurja kamppailu ja putoaminen kielekkeeltä tallentui videolle Espanjassa

Paikalliset viranomaiset kertoivat keskiviikkona löytäneensä loukkaantuneen emon ja pennun elossa.

8.6. 20:11

Kastilia ja Leónin alueen pohjoisosassa Espanjassa tallentui maanantaina videolle dramaattinen taistelu kahden karhun välillä.

Vuorenrinteellä käyskennelleiden emokarhun ja sen poikasen rauha rikkoutui, kun niiden kimppuun hyökkäsi yllättäen uroskarhu. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Tilanne kärjistyi tappeluksi, jonka päätteeksi emo ja paikalle saapunut uros putosivat kielekkeeltä kymmenien metrien matkan.

Hurjan pudotuksen jälkeen suurempi uroskarhu vieri vielä jonkin aikaa alemmas rinnettä pitkin, kunnes pysähtyi ja jäi elottomana maahan makaamaan.

Emokarhu selvisi pudotuksesta hengissä ja hoiperteli videon päätteeksi ontuen pois paikalta. Uros kuoli pudotuksessa saamiinsa vammoihin.

Video tapahtuneesta on katsottavissa tämän jutun alusta.

Paikalliset viranomaiset kertoivat keskiviikkona löytäneensä loukkaantuneen emon ja tämän poikasen kahden päivän etsintöjen jälkeen noin 15 metriä syvästä kolosta.

Viranomaiset jättivät parivaljakolle hedelmiä ja vettä.

Samainen emo oli AFP:n mukaan nähty kahta viikkoa aiemmin kahden pennun kanssa, mutta se vaikuttaa menettäneen toisen niistä.

On tavanomaista, että uroskarhut hyökkäävät pennullisten naaraiden kimppuun parittelu­kauden aikaan.

”Uroskarhuilla on vaisto tappaa pentuja tarkoituksenaan paritella uudelleen. Ne etsivät naaraskarhuja, joiden pennut voivat tappaa”, sanoo karhujen suojeluun erikoistuneen Fundación Oso Pardo -järjestön johtaja Guillermo Palomero AFP:lle.

”Naaralla alkaa kiima kaksi tai kolme päivää sen jälkeen [kun pentu on tapettu], joten uroskarhu voi paritella hänen kanssaan”, Palomero sanoi ja kuvaili vastaavia ​​hyökkäyksiä ”erittäin väkivaltaisiksi”.

Espanjan vuoristossa elää arvioiden mukaan noin 400 karhua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat