Britannian entinen agentti: Putin tuskin johtaa Venäjää enää 3–6 kuukauden päästä

Britannian ulkomaantiedustelun Venäjä-osaston entinen johtaja Christopher Steele tunnetaan kohutusta Trump-muistiostaan.

Entinen MI6-agentti Christopher Steele puhui medialle Lontoossa vuonna 2017.

8.6. 19:49

Presidentti Vladimir Putin tuskin johtaa Venäjää enää 3–6 kuukauden päästä, arvioi Britannian ulkomaantiedustelun entinen agentti Christopher Steele BBC:n radiohaastattelussa.

Steele sanoi, että Putinin päivät Venäjän johdossa ovat luetut, kunhan lännen pakotteet alkavat vaikuttaa. Hän viittasi erityisesti energiasektorin pakotteisiin.

Lisäksi Steele huomautti, että ”on merkkejä Putinin terveyden pettämisestä” ja tämä voi olla pian ”toimintakyvytön”.

Steele johti Britannian ulkomaantiedustelun Venäjä-osastoa vuosina 2006–2009. Sittemmin hän on johtanut yksityistä tiedustelualan yritystä. Hänet tunnetaan erityisesti vuonna 2016 kokoamastaan muistiosta, joka väitti nimettömien lähteiden perusteella, että Venäjällä oli käsissään raskauttavia tietoja Donald Trumpista ja se olisi voinut käyttää niitä häntä vastaan.

Muistio koottiin yksityisenä toimeksiantona ja epäsuorasti Yhdysvaltain demokraattipuolueen rahoittamana. Sitä moitittiin laajalti kyseenalaiseksi sen lähteiden epämääräisyyden takia. Yhdysvaltain viranomaiset vahvistivat osan muistion tiedoista, mutta nämä koskivat lähinnä republikaani Trumpia Venäjän suosikkina Yhdysvaltain vaalitaistossa demokraatti Hillary Clintonia vastaan ja Trumpin vaalikampanjan väen yhteyksiä Venäjän viranomaisiin.

Oikaisu 9.6. kello 6.40: Christopher Steele on entinen MI6-agentti, ei M16-agentti, kuten kuvatekstissä aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat