10-vuotiasta epäillään äitinsä kanssa riidelleen naisen ampumisesta Floridassa

Yhdysvalloissa Orlandon poliisi on ottanut säilöön tytön, jonka epäillään ampuneen äitinsä kanssa riidellyttä naista kahdesti päähän. Tyttöä vastaan ei ole toistaiseksi nostettu syytteitä.

9.6. 10:29

Floridassa Orlandon poliisi on ottanut säilöön kymmenen vuoden ikäisen tytön, jota epäillään äitinsä kanssa riidelleen naisen ampumisesta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Ampumavälikohtaus sai alkunsa, kun tytön äidin ja uhrin välille syntyi sanaharkkaa aikaisemmasta riidasta.

Yhteenotto yltyi nyrkkitappeluksi, minkä johdosta 10-vuotias tyttö otti aseen äitinsä repusta ja ampui sillä äitinsä kanssa riidellyttä naista kahdesti päähän. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin.

Orlandon poliisilaitos otti tytön säilöön tiistaina. Poliisilaitoksen mukaan tyttö on nyt nuorten pidätyskeskuksessa. Häntä vastaan ei ole toistaiseksi nostettu syytteitä. Tytön äiti on pidätettynä, ja häntä syytetään useasta rikoksesta.

Osavaltion syyttäjä Monique Worrellin mukaan tytön syyteharkinnassa syyttäjä aikoo ottaa huomioon lapsen iän ja tätä ympäröivät olosuhteet.

”Tämä on yksi traagisimmista tapauksista, joita olen nähnyt 22-vuotisen urani aikana”, Worrell sanoo. ”Tämä on käsittämätön tragedia, joka uhmaa helppoja ratkaisuja.”

Tapaus sattui toukokuun 30. päivänä, jolloin Yhdysvalloissa vietetään muistopäivää (Memorial Day) Yhdysvaltain asevoimien palveluksessa kaatuneiden kunniaksi.

Poliisin lausunnon mukaan 41-vuotias uhri oli laittanut puolisonsa kanssa ruokaa muistopäivän kunniaksi kerrostaloasunnollaan, kun nainen ja tämän 10-vuotias tytär saapuivat paikalle.

Uhrin puolison mukaan tyttö oli huutanut ampumisen jälkeen, että ”hänen ei olisi pitänyt lyödä äitiäni” pidellessään vielä asetta käsissään. Laukausten jälkeen äidin epäillään ottaneen aseen tyttäreltään ja uhanneen sillä uhrin puolisoa, ennen kuin pakeni tyttärensä kanssa parin asunnolta.

Reutersin mukaan paikalle saapunut poliisi pidätti alkuun uhrin puolison.

Nyt poliisi on ottanut kiinni tytön äidin, jota epäillään useasta rikoksesta. Äitiä syytetään muun muassa kuolemantuottamuksesta, lapsen laiminlyönnistä, alaikäisen rikokseen myötävaikuttamisesta sekä törkeästä ampuma-aseella tehdystä pahoinpitelystä.

Muistopäivän viikonloppuna Yhdysvalloissa sattui 11 joukkoampumista. Ampumisissa kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja haavoittui 49.

Yhdysvalloissa ollaankin viime aikoina jälleen keskusteltu aselakien tiukentamisesta.

Tällä viikolla kongressin edustajainhuone muun muassa hyväksyi demokraattiäänten enemmistöllä laajan aseiden käytön valvontaan tähtäävän lakipaketin. Tällä ei kuitenkaan ole juuri konkreettista merkitystä, sillä valtaosa republikaaneista vastustaa uusia, tiukempia aserajoituksia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat