Shanghaissa palataan osittaiseen korona­sulkuun, Peking sulkee kaikki yökerhot

Koronavirusrajoituksia on helpotettu sekä Shanghaissa että Pekingissä viime viikkoina, mutta nyt rajoituksiin on palattu osittain.

Paikallinen poliisi vartioimassa Shanghaissa sen jälkeen, kun tieto uudesta koronasulusta tuli julki.

9.6. 13:37

Kiinan suurimmassa kaupungissa Shanghaissa on aloitettu uusi koronasulku, joka koskee muun muassa esikaupunkialue Minhangia. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

2,7 miljoonan asukkaan Minhangin alueella aiotaan testata tulevina viikkoina kaikki asukkaat koronavirustaudin varalta.

Massatestaukset alkavat tulevana lauantaina. Alueen viranomaiset määräsivät torstaina, että kaikkien asukkaiden on pysyteltävä kodeissaan testauksiin saakka, jotta koronasulku voidaan poistaa.

Viranomaisten mukaan Minhangissa on määrä suorittaa viisi pakollista testikierrosta, joiden on tarkoitus päättyä kesäkuun 23. päivänä. Asukkaat aiotaan testata nukleiinihappotesteillä, kertoo Reuters.

Myös Peking ilmoitti torstaina sulkevansa kaupungin viihdepaikat. AFP:n mukaan sulku koskee kaupungin yökerhoja, sillä niistä on jäljitetty useita koronatartuntaryppäitä.

Yli 20 miljoonan asukkaan kaupungissa ihmiset pääsivät maanantaina taas ravintoloihin yli kuukauden kestäneen osittaisen koronasulun jälkeen.

Shanghaissa rajoituksia helpotettiin viime viikon keskiviikkona, jolloin kaupungissa päättyi peräti 75 päivää kestänyt koronasulku. 26 miljoonan asukkaan kaupunki asetettiin kokonaan sulkuun 28. maaliskuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat